GIG Technology introduceert Edge Cloud vanuit Cellnex-toren Roermond

GIG Technology en DWP introduceren Edge Cloud vanuit de Cellnex-toren in Roermond. Daarmee komt de dienstverlening van de Belgische softwareontwikkelaar en automatiseerder van data- en cloudtoepassingen van GIG dichter bij de klant, aldus de partijen.

“De grootste cloud in de wolken,” noemt Willem Hendrickx, oprichter en CEO van GIG Technology, de nieuwe edge-dienst. “Samen met ons ecosysteem van IT partners bieden we nu 100% regionale en lokale clouddiensten aan in Roermond en omstreken.”

Belgisch

GIG introduceerde het Edge Cloud project in 2016 en verkocht intussen software in verscheidene opkomende regio’s, onder meer in grote delen van Latijns-Amerika, het Afrikaanse continent en het Midden-Oosten. In Europa is GIG vooral commercieel actief via de Europese zetel in Zwitserland. Van oorsprong is GIG een Belgisch technologiebedrijf met O&O activiteiten in Gent.

“De kracht van Cellnex zijn onze 45.000 locaties in heel Europa”, zegt Robin Verlangen van Cellnex Nederland. “In Nederland borgen we de Edge Cloud klanten in meerdere gedistribueerde mediatorens en datacenters. Daarom hebben we de mogelijkheid om ICT-oplossingen dichtbij de gebruikers te brengen. Iets wat de snelheid en bereikbaarheid ten goede komt. Roermond is daarbij het eerste actieve GIG Edge Cloud datacenter in de Benelux. In de komende periode zullen daar meerdere locaties aan worden toegevoegd. De zekere en royale stroomvoorziening gecombineerd met het ultramoderne en groene koelwijze in deze torens, garanderen een perfecte en continue werking van GIG’s Edge Cloud.”

Rob Meulenberg

De partijen zijn samengebracht door investeerder en ondernemer Rob Meulenberg. “De introductie van het hoog-innovatieve GIG Edge Cloudplatform en de regionale kracht van de Cellnex-torens biedt een unieke oplossing”, zegt hij. “Ons portfolio van IT bedrijven en partners, met onder meer Arlington en DWP Solutions, kan optimaal gebruik maken van regionale clouddiensten, terwijl we toegang hebben tot de wereldwijde backbone van cloudlocaties. Een gigant in wording.

“Overheden en bedrijven zoeken naar schaalbare en veilige digitale infrastructuur, met databescherming volgens de Nederlandse wetgeving en gepaard met lagere kosten en een snellere toegang tot applicaties en data-toepassingen. Een behoorlijke wensenlijst, maar dit is nu wel allemaal mogelijk,” besluit Meulenberg.

“Meer en meer softwareontwikkelaars en bedrijven op weg naar digitale transformatie zoeken de ‘Edge’ op. Dit maakt een nieuw soort digitale dienstverlening mogelijk op basis van Internet of Things (IoT)-toepassingen, Big Data analyses en Cloudinfrastructuur.” zegt Sacha Vekeman, marketing directeur van GIG Technology. “De groei van IoT en kunstmatige intelligentie samen met het bewustzijn van bedrijven om toe te zien op de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) zet ons partnership op pole-positie voor een nieuwe soort IT dienstverlening in Nederland: Edge Cloud, hoog boven de grond.”