Datacenter.com wint efficiency-prijs van Europese Commissie

Datacenter.com heeft de jaarlijkse prijs gewonnen van de Europese Commissie Joint Research Center die toezicht houdt op de Code of Conduct for Energy Efficiency in Datacenters. CEO Jochem Steman nam de prijs voor AMS1 in ontvangst tijdens Datacloud in Monaco.

De Code of Conduct is een vrijwillig initiatief die het energieverbruik van datacenters moet terugdringen. Het informeert datacenterleveranciers over de mogelijkheden het verbruik terug te dringen, zonder dat dit ten koste gaat van de kritieke functies.

Modulair

“Datacenter.com is vereerd met deze prijs die we van de Europese Commissie hebben gekregen”, zegt Jochem Steman, CEO van Datacenter.com. “Dit is een welkom signaal dat we de juiste weg zijn ingeslagen om ons klimaatvoetafdruk zo efficiënt mogelijk te verlagen. Energie-efficiëntie is een belangrijk doel en commitment voor Datacenter.com, en geen lege slogan.”

Volgens Steman gebruikt Datacenter.com modulaire componenten met flexibele gebruiksinstellingen. “En we monitoren en meten de energie-efficiency, PUE, van het datacenter constant.
Datacenter.com claimt dat AMS1 het meest efficiënte datacenter van Amsterdam is. De faciliteit wordt binnenkort uitgebreid.