Equinix brengt NFV-dienst op Platform Equinix

Equinix heeft Network Edge Services geïntroduceerd, een dienst voor de virtuele optimalisatie van bedrijfsnetwerken door netwerkfuncties en virtualisatie (NFV) van meerdere leveranciers.

Hiermee biedt Network Edge volgens Equinix ondernemingen een nieuwe manier om hun netwerkdiensten in te zetten op het interconnectieplatform van de aanbieder, zonder dat ze hiervoor een fysiek datacenter of hardware nodig hebben. Als extra optie binnen het portfolio van fysieke en virtuele interconnectiediensten stelt Network Edge ondernemingen volgens Equinix in staat hun IT- en netwerkdiensten wereldwijd te decentraliseren door de implementatie van een virtueel bruikbare digitale infrastructuur.

ECX Fabric

Network Edge wordt aangeboden als een pakket van leveranciersneutrale, virtuele netwerkdiensten. Klanten kunnen hierdoor netwerk- en beveiligingsapparatuur selecteren, configureren en real-time aansluiten. De diensten worden ondersteund door leveranciers als Cisco, Juniper en Palo Alto Networks.

Network Edge bevat ook een ingebouwde integratie met Equinix’ wereldwijde on-demand, SDN-geschikte koppelingsservice Equinix Cloud Exchange Fabric (ECX Fabric). Door de combinatie van Network Edge met ECX Fabric kunnen klanten virtuele edge-apparaten verbinden met clouds en netwerkproviders in nieuwe markten, waardoor hun bereik volgens de leverancier wordt uitgebreid tot potentieel duizenden nieuwe zakenpartners over de hele wereld. Dit stelt bedrijven in staat om overal te zijn waar nodig om iedereen met elkaar te verbinden en alles wat zakelijk belangrijk is te integreren.