KPN verkoopt NLDC aan DWS

KPN heeft een overeenkomst gesloten met investeringsbank DWS om dochteronderneming NLDC te verkopen. KPN blijft wel als klant in de datacenters van NLDC.

Tier IV

De zes datacenters van NLDC staan al geruime tijd in de etalage omdat KPN zich meer wil gaan richten op de dienstverlening zelf en minder op de infrastructuur. Vanuit de datacenters blijft KPN dan ook zijn diensten leveren voor VoIP, security en hybrid cloud. Voorlopig gaat het nog om een voornemen, want de verkoop aan de Duitse investeringsbank moet nog worden goedgekeurd door de toezichthouders.

In 2017 had KPN haar zes datacenters ondergebracht onder NLDC als aparte dochteronderneming. Drie van de datacenters staan in Amsterdam, en de overige in Eindhoven, Rotterdam en Groningen. De faciliteit in Eindhoven is opgewaardeerd naar een Tier IV-classificatie van het Uptime Instituut.
Hoeveel KPN ontvangt voor de datacenters is niet bekend gemaakt.