DCspine sluit zestigste datacenter aan

DCSpine heeft het datacenter van ENGIE Services in Maastricht aangesloten op zijn netwerk. Dat is de zestigste faciliteit van de Eurofiber-dochter in Nederland en België.

‘Real time’ schaalbare connectiviteit

DCspine is een volledig geautomatiseerd online platform dat datacenters netwerkconnectiviteit biedt op basis van software defined network (SDN)-technologie en kan gezien worden als virtuele “meet-me-room” van alle geconnecteerde datacenters. Het platform maakt connecties mogelijk die voorheen alleen binnen datacenters zelf mogelijk waren. Het bestelproces gaat via een online portal voor real-time optuiging van verbindingen.

IT en cloud

DCspine richt zich op IT en cloudleveranciers die vanuit het datacenter opereren, zoals providers die cloud, hosting en managed services aanbieden. Daarnaast gaat het om organisaties die zelf of namens klanten actief zijn in netwerkdiensten en andere connectiviteitsoplossingen.

DCspine wordt onder andere ingezet om nieuwe klanten aan te sluiten in datacenters, direct te koppelen met internetknooppunten of public cloud diensten of redundantie te creëren ten opzichte van een huidige leverancier. Daarnaast wordt het DCspine platform ook gebruikt voor kortlopende migratietrajecten of in onzekere business cases waar de behoefte aan bandbreedte op de verbinding nog onduidelijk is.

Een overzicht van de aangesloten datacenters zijn hier te vinden.