Datacenter.com breidt AMS1 uit

Datacenter.com breidt het vloeroppervlak van AMS1 uit met 50 procent. Ook verhoogt de Nederlandse dienstverlener de stroomcapaciteit met 1,5 MW.

Media, Gaming, Enterprise en Cloud

De uitbreiding is volgens Datacenter.com nodig om de klantbehoefte bij te benen, vooral vanuit digitale media, gaming, enterprise en cloud computing. Daarbij richt het bedrijf zich op hoge energiedichtheid.

“We hebben onze klantbasis sinds de opening van onze faciliteit in Amsterdam gediversifieerd door netwerkconnectiviteit met lage latency te bieden in combinatie met hoge capaciteit en flexibele colocatie-oplossingen”, zegt Jochem Steman, CEO van Datacenter.com. “De extra capaciteit en mogelijkheid om verder uit te breiden met twee datahallen tot 10MW aan IT-apparatuur geeft het vertrouwen dat we meegroeien met onze klanten.”

Het project moet in het derde kwartaal van 2019 worden afgerond.