Talend integreert Talend Cloud met Azure

Cloud data-integratieleverancier Talend maakt zijn integratieplatform-as-a-Service (iPaaS) in het derde kwartaal beschikbaar op Microsoft Azure.

Azure-gebruikers kunnen vanaf dat moment gebruik maken van de Talend cloud. Die cloud gebruikt een container-architectuur die voor een naadloze integratie met Azure moet zorgen. Dat zorgt volgens Talend voor betere prestaties en connectiviteit van Azure-diensten.

Data Warehousing

Het cloudplatform van Talend is een data-beheerplatform die een enkele interface biedt voor data-integratie, big-dataintegratie en data quality. Met meer dan negenhonderd connectoren en componenten en native ondersteuning voor nieuwe technologieën en software development lifecycle is het bedoeld voor grote data-warehouseprojecten.

“Klanten die voor Azure hebben gekozen, hebben nu de mogelijkheid om Talend Cloud te draaien binnen Azure en het transformatieproces te versnellen”, zegt Mike Pickett, SVP Business Development bij Talend. “We zijn blij dat we onze samenwerking met Azure kunnen uitbreiden en te werken aan een soepele integratie-ervaring voor onze klanten.”