Orange en Dell sluiten partnerschap op 5G en Edge

Orange en Dell gaan samen aan de slag met de ontwikkeling van gedistribueerde cloudarchitecturen voor het gebruik van 5G. De twee gaan onder meer werken aan use cases voor edge computing.

Cloud en Mobile

Het partnerschap moet de werelden van cloud en mobile samenbrengen. De architecturen moeten een fundament gaan bieden voor neutrale software defined infrastructuur die van on-premise via zendmast naar de kern gaat.
Alle lagen van de netwerkstack binnen mobiele platformen worden zichtbaar voor beheersystemen. Deze beheersystemen zorgen zelfstandig voor efficiënte netwerkhandelingen en gebruiksbeleving. Communication Service Providers hebben behoefte aan open, gestandaardiseerde architecturen met SDN, NFV, cloud-native applicaties en multi-access edge computing (MEC) om zakelijk alles uit 5G te halen.

“Orange heeft de afspraak met Dell Technologies gemaakt om samen aan verschillende onderwerpen rond edge computing en andere technologieën te werken die het potentieel van 5G waar kunnen maken”, zegt Stéphane Demartis, vice president bij Orange Corporate Cloud Infrastructure. “Het is essentieel om het ecosysteem voor telco-gebruikscasussen klaar te maken en onze kennis verder te verdiepen. Orange verwacht niet alleen technologische, maar ook business resultaten van dit partnerschap met Dell EMC, om onze strategie naar de transformatie multi-access edge computing.”
“We werken samen met Orange om onze best practices op telcogebied te combineren met decennia aan ervaring in datacenter-transformaties, om zo service providers hun techniek te herschikken zodat ze snel winsgevende nieuwe 5G-diensten kunnen uitrollen”, zegt Tom Burns, VP Dell EMC Networking & Solutions.