Eurofiber verbindt datacenters QTS in Nederland

Eurofiber en QTS gaan samenwerken in de nieuwe datacenters van QTS in Eemshaven en Groningen. Het omvat onder andere connectiviteitsdiensten en een gezamenlijke aanpak op het gebied van marketing en verkoop.
QTS heeft een groot aantal datacenters wereldwijd, recent aangevuld door de aankoop van twee datacenters in Eemshaven en Groningen, in aanvulling op zijn reeds bestaande datacenter in Amsterdam.

Het gaat om de voormalige datacenters van het failliete TCN. De faciliteit in Eemshaven is nog enkele jaren verhuurd aan Google, maar is nu dus in handen van QTS. QTS legde 44 miljoen dollar neer voor de twee rekencentra.

DCSpine

Eurofiber gaat QTS voorzien van zijn dubbele glasvezelverbinding tussen Eemshaven – Groningen en Amsterdam. In mei 2018 heeft Eurofiber aangekondigd een tweede geografisch gescheiden verbinding aan te gaan leggen. De nieuwe verbinding moet volgens Eurofiber bijdragen aan het vestigingsklimaat in Eemshaven, specifiek voor zeer grote datacenters en andere bedrijven die grote datastromen beheren. QTS zal ook gebruik maken van DCspine, een interconnectieplatform voor datacenters.

“QTS behoort wereldwijd tot de marktleiders op het gebied van datacenters, met een zeer solide financiële basis. Het is een ideale samenwerkingspartner voor ons uitgebreide aanbod van connectiviteitsdiensten bij zijn marktlancering in deze regio”, zegt Paul Naastepad, managing director bij Eurofiber Nederland. “Wij hanteren vergelijkbare strategieën om verder te groeien en zien samen een kans om Eemshaven te positioneren als een belangrijk knooppunt voor interconnectie met de wereld. Daarmee komen wij tegemoet aan de steeds toenemende vraag naar hyperscaleen hybride colocatie-oplossingen.”