Eaton brengt tweede generatie 93E UPS

Eaton introduceert de tweede generatie van de 93E UPS (Uninterruptible Power Supplies). De Eaton 93E UPS biedt volgens de leverancier hogere beschikbaarheid, meer energie-efficiëntie en een compacte footprint voor geavanceerde stroombeveiliging in kleine en middelgrote datacenters en andere toepassingen tegen lagere exploitatiekosten (TCO).

93E UPS

De tweede generatie omvat vermogens van 100 tot 200 kVA, met een optionele interne onderhoud bypass-schakelaar voor 100-120 kVA-apparaten. De 93E UPS systemen zijn volgens Eaton zo ontworpen dat ze praktisch en eenvoudig te gebruiken zijn, terwijl ze een prestatieniveau en de functies bieden die nodig zijn om bedrijfskritische toepassingen te beschermen. De nieuwe UPS-en hebben een efficiëntie tot 96,1 procent in de dubbele conversiemodus en tot 99,3 procent in de high-efficiencymodus.

De 93E UPS serie is volgens productmanager Ingmar de Winter bij Eaton ontworpen als praktische en betaalbare stroombeveiliging voor steeds uitbreidende belastingen en toepassingen. “Met een vermogensbereik van 15 tot 200 kVA en een verbeterde efficiëntie voor de tweede generatie van 100-200 kVA, zal dit een breed publiek aanspreken dat op zoek is naar modernisering van hun elektrische, IT- en datacenterinfrastructuur”, aldus De Winter.

Functies

De Eaton 93E UPS van Eaton biedt onder meer Hot Sync, technologie voor het delen van de belasting tussen UPS-en om de capaciteit en redundantie te verhogen terwijl een enkel point of failure wordt geëlimineerd. Advanced Battery Management (ABM) moet intelligent opladen mogelijk maken. Intelligent Power Management (IPM) wordt gebruikt voor het monitoren en beheren van de UPS als een integraal onderdeel van de energie- en IT-infrastructuur.

De Eaton 93E UPS moet betere compatibiliteit hebben met generatoren en andere kritische apparatuur op hetzelfde netwerk dankzij een actieve Power Factor Correction (PFC) die een ingangspowerfactor van 0,99 biedt. Deze moet de UPS-installatie kosteneffectiever maken. De 93E UPS bevat tevens geïntegreerde, vooraf ontworpen, geteste en geïnstalleerde veiligheidscomponenten.