Equinix koopt AMS1 van Switch en geeft deze het label IBX

Equinix heeft het datacenter AMS1 overgenomen van Switch Datacenters voor 30 miljoen euro. De faciliteit wordt omgedoopt tot Equinix AM11 International Business Exchange (IBX).

De vestiging ligt dicht bij de bestaande campus van Equinix in Amsterdam Zuidoost, een van de grootste connectiviteitshubs ter wereld. De toevoeging van AM11 voorziet volgens Equinix in de groeiende vraag naar connectiviteit in Amsterdam en in de Europese markt, omdat bedrijven hun digitale infrastructuur, die nodig is binnen digital edge-strategieën, steeds verder uitbreiden. De overeenkomst werd ondertekend op 16 april 2019 en de overname is afgerond op 18 april 2019. Nog maar een paar dagen geleden is Platform Equinix, de interconnectiedienst, flink uitgebreid.

IBX

AM11 wordt het elfde Equinix IBX-datacenter in Nederland en het negende Equinix IBX-datacenter in Amsterdam. Het pand waarin het datacenter zich bevindt wordt gehuurd en vormt een uitbreiding van ongeveer 250 met reeds verkochte capaciteit en een totale capaciteit van 700 wanneer de vestiging volledig is uitgebouwd.

Op termijn zijn er mogelijkheden om de vestiging uit te breiden naar een aangrenzend gebouw, waardoor het in de toekomst mogelijk is om nog ongeveer 1.300 kabinetten toe te voegen. Het AM11-datacenter wordt gekoppeld aan het AM7-datacenter van Equinix.

Volgens de tweede editie van de Global Interconnection Index, een marktonderzoek gepubliceerd door Equinix, zal de capaciteit voor directe data-uitwisseling tussen bedrijven en cloud- en netwerkdienstverleners tegen 2021 naar verwachting bijna tien keer sneller groeien dan het openbare internetverkeer. De Nederlandse datacenters van Equinix zijn volgens het bedirjf business hubs voor meer dan 1.125 bedrijven die verbinding maken met zakelijke partners en klanten in hun digitale supply chain.

“Amsterdam is een belangrijk interconnectiepunt voor Europa, met toonaangevende ondernemingen en cloud service providers”, zegt Eugene Bergen, President EMEA bij Equinix. “Dit maakt Amsterdam een toonaangevende hub voor IT-infrastructuren. Door extra interconnectiemogelijkheden en capaciteit in deze markt toe te voegen, kunnen lokale en internationale klanten gebruik maken van Platform Equinix om aan hun veranderende zakelijke behoeften te voldoen – of dat nu is om verbinding te maken met netwerken, clouds, of content en digitale media-providers – Equinix is the place to be.”