Veeam Availability Suite drijft omzetgroei Veeam

Veeam Software, leverancier van backupoplossingen voor Cloud Data Management, heeft over het eerste kwartaal van 2019 zijn omzet zien groeien met 30 procent en 16 procent in deals vergeleken met een jaar eerder.

Het bedrijf heeft naar eigen zeggen meer dan 343.000 klanten en noteert gemiddeld 4.000 nieuwe klanten per maand. Het onderstreept volgens Veeam het succes van het nieuwe abonnementenmodel voor alle nieuwe producten, waaronder de Veeam Availability Suite 9.5 Update 4. Deze update kwam begin 2019 uit en is inmiddels al meer dan 200.000 keer gedownload.

“In mijn eerste volledige kwartaal bij Veeam als verantwoordelijke voor sales and marketing hebben we de focus gelegd op onze businessprioriteiten die ons altijd succesvol hebben gemaakt. Door deze focus blijven wij onze groei stimuleren en verstevigen wij ons marktleiderschap, nu en in de toekomst”, zegt Ratmir Timashev, medeoprichter en Executive Vice President Sales & Marketing van Veeam. “Wij richten ons volledig op de strategie om bedrijven te helpen bij hun business-transitie naar de cloud met onze hoogwaardige oplossingen voor back-up en clouddatamanagement. IDC voorspelt dat 90 procent van alle organisaties binnen drie jaar een multi-cloudstrategie heeft ingevoerd[i]. Dat biedt ons belangrijke groeikansen bij het ondersteunen van klanten en partners met de beste producten en oplossingen. Deze strategie is ook de motor achter het nieuwe Veeam Instance Licensing-model, dat we hebben ontwikkeld om meer flexibiliteit te bieden bij het verplaatsen van on-premise-workloads naar de public cloud en terug, zonder extra kosten. Veeam is de eerste in de branche met deze flexibele en innovatieve benadering voor het beheren van multi-cloudomgevingen.”

Cloud & Service Provider-programma

Buiten Veeam Availability Suite, beweert het bedrijf ook succes te hebben op andere gebieden. Veeam Backup for Microsoft Office 365 noteerde ondertussen een stijging van 152 procent in deals ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Veeam bracht onlangs versie 3 uit. Ook de Cloudoplossingen blijven groeien in waarde. Veeam noteerde in het eerste kwartaal een groei van 31 procent ten opzichte van vorig jaar in zijn cloudactiviteiten. Het Veeam Cloud & Service Provider-programma groeide naar 22.500 partners. 4.000 van hen zijn ook gekwalificeerd voor het leveren van cloudback-up en DRaaS via de inzet van Veeam Cloud Connect. Reseller-allianties met HPE, Cisco, NetApp en Lenovo zorgden voor 56 procent meer transacties ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en 39 procent meer omzet. Veeam kreeg in januari een investering van 500 miljoen dollar van Insight Venture Partners en Canada Pension Plan Investment Board (CPPIB). Het is een van de grootste investeringen in de geschiedenis van storage-software. De investering stelt Veeam in staat om een agressief overname- en investeringsbeleid te voeren om zo de dominante marktleider te blijven.

De conferentie VeeamON vindt plaats van 20 tot en met 22 mei 2019 in Miami.