Gartner: bestedingen in datacenters dalen in 2019

Ondanks algehele groei in de IT-markt zullen bestedingen in datacenters in 2019 dalen, zo voorspelt Gartner. Dat komt vooral doordat servers in prijs zakken.

De analisten van Gartner verwachten dat de omzet in uit datacenterapparatuur dit jaar met 2,8 procent gaat zakken. Tegelijkertijd zal de IT-markt in het algemeen juist met 1,1 procent groeien naar $3,79 biljoen. Eerder dit jaar werd nog een groei van 3,2 procent voorspeld. De sterkere dollar en valutaschommelingen zijn volgens Gartner de belangrijkste redenen om de inschattingen naar beneden bij te stellen.

Cloud eet datacenterbudget op

De prijzen van serversystemen zakken, terwijl tegelijkertijd steeds meer IT-budgetten opgaan in de cloud. Omzet uit cloudsoftware kan volgens Gartner rekenen op een stijging van maar liefst 7,1 procent. IaaS en PaaS zitten eveneens in de lift.