Fortinet introduceert SD-WAN ASIC voor netwerkrand

Fortinet introduceert nieuwe SD-WAN-oplossingen, waaronder naar eigen zegeen de eerste SD-WAN ASIC binnen de branche. De SoC4 SD-WAN ASIC maakt het mogelijk locaties aan te sluiten op een beveiligd netwerk, ongeacht de grootte van de omgeving. De SD-WAN ASIC zal daarnaast de nieuwe FortiGate 100F, een next-generation firewall, van kracht voorzien.

Om de werkdruk van onderbezette IT-afdelingen te verlichten dragen de nieuwe Fortinet 360 Protection Services en SD-WAN-functies binnen FortiOS 6.2 ook bij met unified communication-applicaties en volgens Fortinet vereenvoudigde orchestration.

Volgens Fortinet zijn er drie toepassingsscenario’s waarin de nieuwe releases een grote rol gaan spelen. De eerste is wat Fortinet ‘Digitale transformatie aan de rand van het WAN’ noemt. De SD-WAN ASIC moet die markt gaan bedienen door de netwerkrand applicatiebewust te maken. Het tweede door Fortinet genoemde toepassingsgebied is besparing op operationele kosten, zonder concessies op prestaties. En de derde is vereenvoudiging en consolidatie van beheer met SD-Branch en Fortinet 360 Protection Services. “Deze voorzien in functies voor het beheer en de orchestration van SD-WAN’s die zelfs de meest complexe implementaties kunnen vereenvoudigen”, aldus Fortinet.

Vincent Zeebregts, country manager Fortinet Nederland: “De rand van het WAN is nu een onderdeel van de digitale aanvalsoppervlakken, maar deze rand mag nooit een bottleneck vormen. Filialen kunnen alleen voor een optimale digitale ervaring zorgen door gebruik te maken van de beste beveiligingsfunctionaliteit voor de rand van het WAN, met inbegrip van SD-WAN, WAN-optimalisatie, beveiliging en orchestration. De SoC4 SD-WAN ASIC van Fortinet stelt organisaties in staat om door beveiliging aangestuurde netwerken te realiseren, of ze nu over 100 of 10.000 filialen beschikken.”