Interxion rondt verbouwing voormalig SARA datacenter af

Interxion heeft het Interxion Science Park AMS9 datacenter, de voormalige SARA datacenter van Vancis, uitgebreid en gemoderniseerd. Woensdag 17 april wordt de faciliteit officieel heropend.

Interxion Science Park AMS9 is het eerste datacenter van Nederland. Twee jaar geleden kocht Interxion het oorspronkelijke SARA datacenter van Vancis en werd er begonnen met de verbouwing van het meer dan vijfendertig jaar oude gebouw. Tegenwoordig zijn er volgens Interxion meer dan 170 connectiviteitsproviders, zoals carriers, internet service providers en internet exchanges, gevestigd in het pand. Ook de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) is er nog steeds gevestigd.

DWDM

“Het was geen makkelijke verbouwing, want het datacenter moest gewoon door blijven draaien”, vertelt Dirk van de Geer, director Interxion Science Park. “De systemen die bij AMS9 staan zijn bedrijfskritisch en kunnen niet worden uitgezet. We zijn dan ook erg trots dat we zonder problemen dit historische gebouw hebben kunnen moderniseren en uit kunnen breiden.”

Het datacenter vloeroppervlak van AMS9 is met zo’n 35% vergroot naar 2500 vierkante meter. Er is hierdoor ruimte gekomen voor zo’n extra 300 racks. Ook is er 1 megawatt meer aan stroomvoorziening bijgekomen en is de power density per rack verhoogd van 1 kilowatt naar gemiddeld 5 kilowatt per rack. Nieuw in het voormalige SARA datacenter zijn de twee meet-me-rooms. Daarnaast wordt Interxion Science Park verbonden met de andere acht datacenters op de Amsterdam Schiphol Campus met een hoge capaciteit DWDM-verbinding van 100 Gigabit.