Juniper brengt cloudvariant van zijn SD-WAN-oplossing

Juniper Networks heeft een cloud-versie van de Contrail Service Orchestration, zijn SD-WAN-oplossing, geïntroduceerd. De oplossing biedt volgens Juniper een schaalbare en eenvoudige manier om hun netwerkinfrastructuur te beheren en beveiligen, inclusief het WAN, de LANs en de draadloze netwerken die ze gebruiken.

Kostenbesparing

De (kosten)efficiëntie van de cloud zijn volgens Juniper inmiddels welbekend. Bedrijven nemen applicaties en diensten hoofdzakelijk via de cloud af om kostenbesparingen te realiseren en de flexibiliteit te vergroten. Een cloudoplossing helpt snelgroeiende, geografisch verspreide ondernemingen aan sterk vereenvoudigde bedrijfsprocessen door hen de hosting en het beheer van hun toepassingen uit handen te nemen, aldus de leverancier.

Die eenvoud mag echter niet ten koste gaan van het aanpassingsvermogen van organisaties aan de complexiteit die groei en schaalvergroting met zich meebrengen. De schaalbare, in de cloud gehoste SD-WAN-oplossing van Juniper combineert naar eigen zeggen de eenvoud van de cloud met de functionaliteit van Contrail voor centrale orchestratie van de netwerkinfrastructuur. Bedrijven kunnen daarmee profiteren van alle voordelen die netwerkautomatisering, beveiliging, analysemogelijkheden en artificial intelligence (AI voor IT™) hen te bieden hebben.

“Juniper’s SD-WAN as a service kan op eenvoudige wijze worden verbonden met alle campus- en WAN-oplossingen van Juniper om die integraal te beheren. De oplossing maakt daarmee de voordelen van SDN toegankelijk voor elke onderneming”, zegt Manoj Leelanivas, chief product officer bij Juniper Networks. “Voor klanten is dit een belangrijke stap op weg naar een door AI (AI voor IT) gestuurde onderneming. De transformatie waarvoor SDN-technologie momenteel in de cloud en datacenters zorgt, kan daarmee worden uitgebreid naar campusnetwerken en het WAN. Met deze nieuwe oplossing en de technologie, gecombineerd met recente acquisitie van Mist Systems gaan we aan kop in de netwerkmarkt en brengen we de realiteit om SDN en AI voor IT dichterbij voor bedrijven van elke omvang.”