Opening e-shelter Amsterdam 1 aanstaande

Volgende week donderdag wordt het eerste datacenter van e-shelter, onderdeel van de NTT Group, in Nederland geopend. Amsterdam 1 is gebouwd in Rozenburg, direct naast de bekende hotspot Schiphol Rijk. Het datacenter biedt 16.000 vierkante meter en 40MW voor colocatie.

E-shelter ontwerpt, bouwt en beheert sinds 2000 datacenters. Het is een Duitse organisatie met sinds 2015 het Japanse NTT als grootaandeelhouder. Op dit moment opereert het negen datacenters in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en behoort tot de grootste aanbieders van colocatie in Duitsland. Gebouwd wordt er in Londen en Frankfurt, de locatie in Amsterdam is eerste buiten het DACH gebied.

Alle datacenters worden ontsloten door een mix van de bekende Tier 1 providers, regionale aanbieders en door gebruik te maken van meerdere IX. E-shelter faciliteert uiteraard ook DC connects, private of cloud connects en cross connects.

De opening van Amsterdam 1 op donderdag 11 april zal plaatsvinden in de aanwezigheid van de ambassadeurs van Japan en Duitsland in Nederland en de CvK van Noord Holland. Het illustreert dat e-shelter over de grens een organisatie met een uitstekende reputatie is. ChannelConnect en ISP Today zullen bij de opening aanwezig zijn en daar via de bekende kanalen verslag van doen.