ChannelConnect Datacenter Summit 2019

Dinsdag 2 april is in Lopik voor de vierde keer de ChannelConnect Datacenter Summit gehouden. Deze editie kende negen deelnemers. Zes bestaande datacenter organisaties, een nieuwe speler en twee toeleveranciers.

Het is inmiddels een traditie dat voor de grotere summits ook partijen worden uitgenodigd die bij de andere deelnemers bekend zijn als leverancier of kennisplatform. Voor deze sessie van de Datacenter Summit waren daarvoor Vertiv en Free ICT Europe benaderd. EdgeInfra was uitgenodigd als nieuwe speler op de markt. Dit bedrijf gaat zich richten op de ontwikkeling en uitrol van edge datacenter.

Deze drie namen deel aan een bijna vier uur durend gesprek met de volgende organisaties die datacenterruimte (al dan niet met extra services) aanbieden: Cellnex (voorheen Alticom), Colohouse, Datacenter.com, Interconnect, maincubes en Serverius.

Er is onder andere gediscussieerd over de volgende stellingen:

  • State of the art technology is voor mij belangrijker dan proven technology
  • Mijn klanten komen niets te kort en toch stellen ze vragen over de techniek
  • Betrouwbaarheid is key en we hebben het ook wel erg goed voor elkaar
  • Vervangingscycli voor hardware en gebouwinrichting worden korter
  • Small is Beautiful
  • De regio, dat zijn wij
  • De impact van cloud op de dagelijkse business valt mee

ChannelConnect ziet dat over de jaren de kijk van de sector op de markt, maar ook op de eigen business op onderdelen verandert. Om daar een simpel voorbeeld van te geven. De vorige edities kwamen de begrippen AVG en Brexit altijd spontaan ter sprake. Deze keer waren ze afwezig.

Geen primeur en steeds hoog op de agenda van alle deelnemers was het onderwerp “de mens”.  Daar werd overigens dit jaar wel een andere invulling aan gegeven. Voor het eerst werd nadrukkelijk op meer ingezoomd dan alleen de schaarste op de arbeidsmarkt. De aanwezige CEO’s gaven allemaal aan te worstelen met de vraag hoe ze op een verantwoorde wijze met het hoge tempo van innovaties en de sterke marktvraag om moeten gaan.

Voor wie wil weten welke andere punten dan hoger op de agenda staan:

lees het verslag dat in ChannelConnect nummer 03 verschijnt.