Slimsite zet sitebuilder op Alibaba Cloud Marketplace

De sitebuilder van Slimsite is beschikbaar gekomen in de Alibaba Cloud Marketplace. Resellers kunnen nu de Slimsite sitebuilder bestellen met een ongelimiteerd aantal webpagina’s en ongelimiteerd bestanden. Email en een gratis SSL-certificaat zijn eveneens inbegrepen. Ook zal binnenkort een webshopvariant met Ecwid-integratie worden toegevoegd aan de Alibaba Cloud Marketplace, een catalogus voor Alibaba’s Elastic Compute Service (ECS).

Slimsite was al beschikbaar als hosted of on-premises versie voor resellers in de Resello Cloud Marketplace. Met de Alibaba-integratie biedt Slimsite resellers een derde optie en stelt het ook eindgebruikers in staat om Slimsite te bestellen en hun website te bouwen met hosting op de Alibaba Cloud.

Xaas

Eric Mink, CTO bij Slimsite: “Het XaaS, of ‘everything as-a-service’-model is echt een trend. Software om eenvoudig een website mee te bouwen en beheren past perfect bij dat model: eindgebruikers willen een oplossing om snel en eenvoudig een professionele website te creëren, zonder zelf een regel code te hoeven schrijven. Resellers willen een sitebuilder-oplossing aan hun klanten aanbieden met aantrekkelijke marges en met een lage supportbehoefte vanuit de gebruikers. Door samen te werken met Alibaba Cloud kunnen we Slimsite als een SaaS-oplossing aanbieden via hun Marketplace, wat een aantrekkelijke optie is voor resellers die werken met de Alibaba Cloud.”

Alibaba Cloud, de cloudcomputing tak van de Alibaba Group, is de op twee na grootste public cloud aanbieder wereldwijd, met 56 ‘availability zones’ in 19 regio’s en is bovendien de grootste public cloud aanbieder in China. Meer dan een miljoen betalende gebruikers in 200 landen gebruiken het cloud computing platform en de Marketplace. “De vraag naar SaaS-diensten neemt sterk toe en daarmee ook het aantal diensten dat beschikbaar is via de Alibaba Marketplace”, zegt Yeming Wang, EMEA General Manager bij Alibaba Cloud. “Slimsite’s sitebuilder is een geweldige oplossing voor zowel reseller als ook voor de eindgebruikers. We zijn enthousiast over de potentie van Slimsite als een SaaS-oplossing en zien bovendien kansen om Slimsite internationaal aan te bieden aan onze bestaande groep eindgebruikers.”