The Datacenter Group krijgt tweede PoP van atom86

Connectiviteitsleverancier atom86 heeft een Point of Presence geopend bij het Delftse datacenter van The Datacenter Group. Het is de tweede PoP van het bedrijf bij TDCG, na Amsterdam.

“Als network serviceprovider hebben wij ons gespecialiseerd in het bouwen, ontwerpen en managen van missie-kritische infrastructuren voor organisaties. Voor deze bedrijven, vaak zakelijke Internet Service Providers, is snelle en zeer betrouwbare connectiviteit van levensbelang”, zegt Nico Boekee, Sales Manager bij atom86. “Een van de manieren waarop wij onze klanten verzekeren van een continue en uitstekende connectiviteit is het voortdurend versterken en uitbreiden van ons netwerk. De samenwerking met een sterke partner zoals TDCG speelt hierin een onmisbare rol.”

De klantenkring van atom86 zijn vooral zakelijke ISP’s, webhostingproviders en grote e-commerce partijen. Het bedrijf levert redundante Layer2 en Layer3 IP-Transitverbindingen. De diensten van atom86 zijn beschikbaar op 23 Points of Presence en bedienen 29 datacenters in Nederland. Het bedrijf opereert als een geheel zelfstandig onderdeel binnen de Schuberg Philis Groep.

Compatibel

De focus op techniek is volgens CCO Edwin Kennedy bij TDCG een gedeelde waarde. “Wij bouwen op sterke en langdurige relaties en vinden het om die reden belangrijk dat wij ons kunnen identificeren met onze netwerkpartners. Het technische team van atom86 werkt net als wij vanuit een sterke passie voor techniek en infrastructuur. Het is ons bestaansrecht.”

Beide bedrijven zijn volledig Nederlandse ondernemingen. Boekee: “Met onze PoP bij TDCG Delft zien wij mogelijkheden om meer klanten voor atom86 in Delft te ontsluiten”. Kennedy: “Met de groei van hun netwerk verzekert atom86 haar klanten van snelle en betrouwbare connectiviteit, met de groei van het netwerk rondom TDCG kunnen wij onze klanten voorzien van nog betere prestaties, netwerk capaciteit en netwerkverbindingen.”