Resello start Microsoft cloudtrainingen met Didacticum

Resello gaat een samenwerking aan voor cloudtrainingen met Didacticum, aanbieder van IT-opleidingen en Azure Cloud Integrator. Volgens Resello komen zo ruim 150 officiële Microsoft-trainingen en certificeringen beschikbaar aan haar Nederlandstalige partners, plus de mogelijkheid die Didacticum biedt om deze trainingen op maat te maken. De bedrijven gaan ook seminars organiseren rondom producten uit het CSP-programma, zoals Azure en Microsoft Teams.

Microsoft CSP

De cloudtrainingen variëren van de basis van bijvoorbeeld Azure of Microsoft 365 tot aan geavanceerde technische trainingen. “Wij geloven als bedrijf sterk in de kracht van het concentreren waar je goed in bent en voor de aangrenzende zaken juist de samenwerking met strategische partners te zoeken”, zegt Harald Nuij, CCO bij Resello. “Resello specialiseert zich als distributeur van clouddiensten in het eigen ontwikkelde automation platform, maar ziet ook sterke meerwaarde in het aanbieden van trainingen en certificeringen om partners te ondersteunen bij de verkoop aan eindgebruikers. De samenwerking met een partner als Didacticum is daarom geheel logisch. Zij hebben meer dan 20 jaar ervaring in opleiden en training en je merkt dat kennisoverdracht echt in hun DNA zit.”

“Kennisoverdracht is één van de zaken waar Didacticum sterk in is”, zegt Taco Hettema, directeur opleidingen bij Didacticum. “Daarnaast zijn we als Azure Cloud Integrator op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom Azure. Microsoft breidt in supersnel tempo zijn dienstverlening uit, wat uiteraard geweldig is, maar het is daardoor voor veel bedrijven uitdagend om in de snelheid van die ontwikkelingen mee te gaan. Daarom gaan we binnenkort samen met Resello een serie seminars organiseren, om partners van Resello en andere geïnteresseerden weer ‘up to speed’ te brengen.

Het eerste seminar staat gepland in eind mei en zal plaatsvinden op het golfbaan The Dutch in Spijk. Tijdens het event krijgen deelnemers volgens Resello en Didacticum de nodige kennis mee over Azure, cloud, het Microsoft CSP-programma en de kansen die dit biedt voor MSPs, ISVs VARs en andere Microsoft CSP-partners. Daarnaast neemt Didacticum de deelnemers mee in de mogelijkheden van de nieuwe Microsoft Role-Based Certificeringen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de eventpagina.