Vertiv heeft partners meer te bieden

Vertiv, fabrikant van onder meer stroom- en koelingssystemen in het datacenter, heeft zijn portfolio voor Nederland uitgebreid om meer te kunnen bieden aan (toekomstige) partners. “Vooral met 5G op komst is er sterke behoefte aan beveiliging”, stelt Mark Carlyle, Sales Director, Northern Europe IT Channel Solutions bij Vertiv.

Mark Carlyle vertelt in overleg te zijn met Vertiv value add distributeurs, om na te gaan op welke manieren het bedrijf interessanter kan zijn voor resellers. “Wij willen ons partnerkanaal uitbreiden en stellen van alles in het werk om een goede partij te zijn. Dat begint onder meer met een betere naamsbekendheid”, licht hij toe.

Vertiv, dat zichzelf ‘Architects of Continuity’ noemt, heeft op dat vlak een wereld te winnen. Wie echter meldt dat het bedrijf voortkomt uit Emerson Network Power weet meteen dat Vertiv alle hardware en software in huis heeft om datacenters probleemloos en effi ciënt te laten draaien. Vertiv heeft wereldwijd zo’n 20.000 medewerkers en had in fi scaal jaar 2017 een omzet van 3,9 miljard dollar.

Nieuwe producten

Vertiv ontwerpt, bouwt en onderhoudt bedrijfskritische infrastructuur voor datacenters tot communicatienetwerken. Het bedrijf maakt oplossingen voor stroom-, koelings- en infrastructuurbeheer; tegenwoordig ook voor de groeiende mobiele en cloudcomputingmarkten. Daarbij ziet Andrew Itzinger, Europees Product Manager bij Vertiv, een rol weggelegd voor beveiliging van 5G-netwerken. “Edge computing neemt met de komst van Internet of Things drastisch toe. Telecombedrijven en internetaanbieders hebben oplossingen nodig om te zorgen dat er geen storingen optreden. Die moeten passen binnen de totale beveiliging.”

Want storingen leiden tot dataverlies; iets dat in een wereld van machine learning en kunstmatige intelligentie funest is. Zo levert Vertiv UPS’en, koelsystemen, racks, hardware appliances en software om dit alles te beheren. “Maar we brengen nieuwe producten naar de markt om nog interessanter te zijn voor bestaande en nieuwe partners”, stelt Carlyle. Hij doelt onder meer op low end 3-fase UPS’en, racks en RPDU, een Remote Power Distribution Unit. “Dit geeft bestaande partners ook meer armslag. Daarbij willen we onze Geist-partners de gelegenheid bieden ons gehele portfolio aan de man te brengen. Hierover zijn we in gesprek met Mulder Hardenberg.”

Geist is een producent van Rack PDU’s die Vertiv in 2018 heeft overgenomen. Andere merken die Vertiv voert zijn Liebert (koelingssystemen), Chloride (industriële UPS-systemen), Trellis (beheersysteem voor datacenters) en Avocent ( out-of-band oplossingen voor infrastructuurbeheer).

Partner portal

Samen met distributeurs Ingram Micro, Arrow ECS, Forehand en MulderHardenberg zet Vertiv nog meer in beweging om zijn aantrekkelijkheid te vergroten. “We zoeken nieuwe partners, maar verliezen daarbij onze bestaande resellers zeker niet uit het oog”, vertelt Carlyle. Hij doelt onder meer op het Vertiv-partnerprogramma dat binnenkort wordt uitgebreid. Maar ook op de partnerportal die in het leven is geroepen. De Vertiv University is ontwikkeld om partners scholingskansen te bieden. “We hebben eenvoudig te gebruiken hulpmiddelen voor productselectie en -configuratie; met brochures, vergelijkingen met concurrerende producten, praktijkvoorbeelden en nog veel meer. En we hebben de incentives voor onze partners uitgebreid. Het loont om met ons aan de slag te gaan”, stelt Carlyle.

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine 2019, nummer 2]

Lees het artikel hier in PDF