maincubes werkt samen met Colocation Northwest

Datacenteroperator maincubes heeft een transatlantisch partnership gesloten met de Amerikaanse operator Colocation Northwest. De twee willen zo elkaars datacenterfootprint complementeren in Europa en de VS op het gebied van sales en klantbereik.

De twee bedrijven zeggen een gemeenschappelijke focus met elkaar te delen. In de datacenters van beide partijen in respectievelijk de Verenigde Staten en Europa is naar eigen zeggen veel aandacht voor hoge beschikbaarheid, enterprise-niveau security, compliance en energie-efficiëntie.

Colocation Northwest, uit Seattle, heeft acht colocatie-datacenters in beheer in het Amerikaanse Pacific Northwest gebied en is een divisie van IsoFusion. maincubes heeft datacenters in Frankfurt en in Amsterdam, die laatste aan de Capronilaan.

“Wij zijn een van de grootste private datacenter operators en colocatie providers in de staat Washington”, zegt Steve Milton, CEO van Colocation Northwest. “Veel bedrijven zijn afhankelijk van Colocation Northwest voor de huisvesting van hun missie-kritische IT infrastructuren waaronder private, hybride en multi-cloud omgevingen. De vandaag aangekondigde samenwerking met maincubes zorgt voor een significante uitbreiding van onze saleskracht en ons bereik in nieuwe markten, in gebieden met een hoge vraag naar de kwalitatief hoogstaande, enterprise-niveau colocatie services die wij beide aanbieden.”

“Het is een unieke samenwerking, met wederzijds respect voor elkaars onafhankelijke marktposities in de thuismarkten aan weerszijden van de Oceaan”, zegt Joris te Lintelo, directeur bij maincubes. “Onze bedrijven zijn en blijven volledig onafhankelijk, maar wij delen wel een belangrijke visie met Steve en zijn team. De uptime-gefocuste ‘German-engineered’ benadering bij de ontwikkeling van onze eigen datacenters is vergelijkbaar met de marktbenadering van Colocation Northwest.”

“German-engineered betekent voor ons dat wij geen enkel risico nemen als het gaat om de datacenter architecturen en de technologieën die wij gebruiken”, zegt Te Lintelo. “Zowel Colocation Northwest als maincubes hebben datacenters in beheer met een hoge netwerkdichtheid en een hoog-redundante architectuur, wat zorgt voor hoge beschikbaarheid. We gaan ook beide net een stap verder voor klanten en willen voor hen alleen de allerbeste infrastructuur aanbieden, inclusief geaccrediteerde certificeringen, de hoogste energie-efficiëntie voordelen en een maximale security. Tegelijkertijd hechten onze beide bedrijven veel waarde aan flexibiliteit en maatwerkopties in de colocatie oplossingen die wij leveren.