SUSE los van Micro Focus door investeerder

Investeringsmaatschappij EQT heeft de aankoop van SUSE van Micro Focus afgerond. SUSE is nu naar eigen zeggen het grootste onafhankelijke opensource softwarebedrijf.
Het nieuwe onafhankelijke SUSE heeft ook het executive team uitgebreid met nieuwe rollen en expertise. Enrica Angelone is benoemd tot chief financial officer, en Sander Huyts is SUSE’s nieuwe chief operations officer. Thomas Di Giacomo was chief technology officer voor SUSE, en is nu president voor Engineering, Producten en Innovatie. Zij rapporteren alle drie aan SUSE CEO Nils Brauckmann.

“Huidige IT-trends tonen aan dat open source belangrijker dan ooit is in het bedrijfsleven,” aldus Brauckmann. “Daarom wordt onze status als echt onafhankelijk opensource bedrijf nog meer gewaardeerd. Onze klanten vinden onze open, opensource oplossingen, flexibele manier van zakendoen, geen gedwongen vendor lock-in en onze buitengewone service erg waardevol. Onze onafhankelijkheid geeft ons de kans ons puur te richten op wat voor hen het beste is. Omdat wij constant aan de vragen uit de markt kunnen voldoen, ontstaat er een cirkel van succes, momentum en groei. Hierdoor kunnen we de innovaties leveren die onze klanten nodig hebben voor het behalen van hun doelstellingen op het gebied van digitale transformatie en voor het realiseren van hun hybride en multi-cloud workloadbeheer nodig voor hun eigen constante innovatie, concurrentie en groei.”

Containers

SUSE wil zich vooral gaan richten op containers, die volgens het bedrijf meer flexibiliteit mogelijk maakt. Daarnaast is er volgens SUSE steeds meer behoefte aan digitale transformatie gebaseerd op opensource software-defined infrastructuren en technologieën voor het leveren van applicaties. Al Gillen, group vice president, Software Development en Open Source, IDC: “SUSE’s terugkeer naar de rol van onafhankelijk opensource softwarebedrijf valt gelijk met een kanteling in de industrie. Opensource software is tegenwoordig de favoriete manier om nieuwe oplossingen te bouwen en is onmisbaar als basis voor de meeste publieke clouddiensten. SUSE is één van de grootste pure opensource software organisaties en haar onafhankelijkheid biedt klanten voordeel omdat het bedrijf verder bouwt op het verleden van technisch vakmanschap, waardegedreven partnerships en betrokkenheid van de community om snel technologieoplossingen aan de markt te leveren.”

Johannes Reichel, partner bij EQT, zegt, “SUSE’s aanwezigheid op de markt, haar sterke leiderschap, de focus op klantensucces en het succesvol samenwerken zijn en zullen doorslaggevend zijn in de nieuwe fase van SUSE’s ontwikkeling. SUSE is op de juiste tijd op de juiste plaats met de juiste resources om de manier waarop organisaties zaken doen over de hele wereld te transformeren.”