Juniper voegt ondersteuning toe voor OCP-beheerplatform

Juniper Networks gaat native integratie bieden met Software for Open Networking in the Cloud (SONiC), ontwikkeld door de Open Compute Project (OCP) Foundation.

OCP-beheerplatform

De integratie moet cloudproviders volgens de leverancier vereenvoudigd en geautomatiseerd beheer bieden van switches, evenals meer routeringsfunctionaliteiten. Cloudproviders en operators krijgen de beschikking over open programmeerbaarheid, een modulaire architectuur, automatisering en updates voor het SONiC-platform. SONiC is in 2016 door Microsoft ontwikkeld. “Bij Juniper Networks begrijpen we hoe belangrijk open programmeerbaarheid voor onze klanten is”, zegt Manoj Leelanivas, chief product officer bij Juniper Networks. “Dit valt reeds terug te zien in de ondersteuning die we bieden voor OpenConfig, Open/R en P4. Het is ons een genoegen om bekend te maken dat we deze ondersteuning nu hebben uitgebreid met native integratie van de netwerkoplossingen van Juniper met SONiC. Dit biedt bedrijven met hyperscale datacenters een alternatieve datacenterarchitectuur.”