Switch Datacenters is officieel ‘OCP Ready’

Switch Datacenters heeft het predicaat OCP Ready toegekend gekregen van het Open Compute Project. Dat betekent dat de locatie AMS1 van Switch aan alle eisen voldoen voor OCP-klanten.

 

OCP Experience Center

De colocatieleverancier is al enkele jaren betrokken bij het Open Compute Project (OCP). Switch heeft meegedacht over de standaarden en is nu een van de eerste datacenters die door de audit is gekomen. Dat betekent ook dat AMS1, in Amsterdam Zuid-Oost, wordt toegevoegd aan de OCP Marketplace. Afgelopen jaar opende Switch al een Experience Center voor OCP op AMS1 met Rittal en Circle B. Daar moeten de voordelen worden getoond van OCP-hardware en OCP-ontwerpprincipes, inclusief demonstratieomgeving.

“De datacentermarkt is wereldwijd aan het exploderen en we moeten constant blijven zoeken naar efficiëntere, slimmere en groenere oplossingen om te kunnen concurreren”, zegt Edgar van Essen, Managing Director bij Switch Datacenters. “OCP is een baanbrekende trend, en voor ons is innovatie de enige weg naar groei. Daarom werkt Switch Datacenters graag samen en delen we onze kennis en kunde in een open gemeenschap zoals de OCP-gemeenschap.”