OGD kiest Rubrik voor databescherming

ICT-dienstverlener OGD gaat twee clusters afnemen van Rubrik voor dataprotectie en recovery. Door met de cloud data management-specialist in zee te gaan, komt het dus niet van een Request for Proposal (RFP).

API-first

“Uiteindelijk is er geen RFP geweest,” zegt Jan-Jaap Kuijs CFO bij OGD. “We hadden een shortlist van drie leveranciers, waaronder de leverancier van de oude oplossing en Rubrik. Rubrik heeft zich onderscheiden op een aantal vlakken die de doorslag gaven om voor hun oplossing te kiezen. Eén daarvan was het feit dat de Rubrik oplossing zich onderscheid in de markt en de andere was de proactieve aanpak die het Rubrik team koos richting OGD. Samen met Rubrik hebben we vervolgens een business case hebben gemaakt, waaruit bleek dat de oplossing in vergelijking met andere oplossingen relatief voordelig uit de bus komt. We draaien nu een maand en ook op financieel vlak maakt Rubrik de verwachtingen waar.”

Rubrik heeft de potentiële financiële voordelen uitgewerkt, waardoor OGD naar eigen zeggen een duidelijk inzicht kreeg in de verwachte kosten in de komende jaren. Maar ook de technologie zelf speelde volgens OGD een grote rol tijdens de selectie: “De API-first architectuur van Rubrik maakt het mogelijk om Rubrik met veel minder inspanning te integreren in bestaande en toekomstige automatiseringsinitiatieven en selfservice-portals,” stelt Kuijs. “Daarnaast is het beheer van Rubrik veel eenvoudiger, waardoor onze beheerders meer tijd krijgen om aan andere initiatieven te werken.”

Inmiddels heeft OGD twee Rubrik clusters afgenomen, één voor elk datacenter. “We zijn blij dat OGD voor Rubrik heeft gekozen. De klanten van OGD gaan merken dat data recovery operaties sneller uitgevoerd kunnen worden door OGD,” zegt Marcel Nootebos, Director Service Providers Noord-Europa bij Rubrik. “Daarnaast is de verwachting dat OGD nieuwe diensten kan gaan aanbieden die door Rubrik mogelijk worden gemaakt.”