VMware presenteert nieuw telco-cloudplatform op MWC

VMware heeft een 5G Telco Cloudplatform uitgebracht, zo maakt het bedrijf bekend tijdens MWC 2019 in Barcelona.

Volgens het bedrijf zullen communication service providers (CSP’s) de overgang moeten maken naar een gevirtualiseerd telco cloudnetwerk om 5G volledig te kunnen benutten. VMware beweert het enige cloudplatform in de markt te hebben voor telco’s die 5G aan kan. Het VMware Telco Cloud-platform werkt voor zowel 4G als 5G in een enkele architectuur die beide netwerken ondersteunt.

Kantelpunt

“5G heeft een kantelpunt bereikt en beslissingen die daarover vandaag gemaakt worden hebben verreikende financiële en operationele implicaties voor CSP’s in de toekomst”, zegt Shekar Ayyar, executive vice president, strategy and corporate development en general manager Telco NFV Group van VMware. “Door weg te bewegen van de niet-flexibele, hardware-defined architecturen uit het verleden en door 5G uit te rollen als volledig gevirtualiseerde architectuur direct uit de gate, kunnen telco’s de strijd aangaan met hun concurrenten middels nieuwe waardetoevoegende diensten en de prestaties en operationele efficiency van hun netwerken verbeteren. VMware biedt hen het beste fundament voor de 5G-ready telco cloud.”