Pure Storage claimt eerste cloud-native dataprotectie voor enterprises

Pure Storage heeft ObjectEngine aangekondigd, volgens de leverancier het allereerste dataprotectieplatform voor flash en cloud voor snel dataherstel.

ObjectEngine is gebaseerd op de technologie van het overgenomen StorReduce en verenigt lokale opslag en de cloud met back-up en herstel op beide platformen. StorReduce is een flash-native deduplicatietechnologie voor de public cloud. De herstelmethode is volgens Pure Storage van de grond af ontworpen voor de moderne omgeving, biedt on-demand herstel en maakt het gebruik van data in de cloud mogelijk.

Verzekering

“De back-up en bescherming van data is al veel te lang gezien als verzekeringspolis in plaats van strategisch middel. In de huidige ultra competitieve omgeving hebben organisaties elk voordeel nodig om de meeste waarde uit hun data te halen. Dat betekent dat er ook snel dataherstel nodig is zodat data zo snel mogelijk weer in productie zijn – moderne organisaties kunnen zich niet veroorloven dagen of weken te wachten,” zegt Matt Burr, General Manager voor FlashBlade bij Pure Storage. “ObjectEngine biedt een volwassen, cloud-centrische benadering van bedrijfscontinuïteit die toekomstgerichte klanten helpt om méér te doen met hun data.”

Met ObjectEngine kunnen klanten volgens Pure Storage hun complete strategie voor dataprotectie opwaarderen naar een ‘flash-to-flash-to-cloud’-methode om te voldoen aan steeds strengere SLA’s voor back-up en herstel, zonder dat dat hun bestaande workflow beïnvloedt. Bij klanten die processen voor dataprotectie hebben gebouwd met back-upsoftware van bekende leveranciers (zoals Veritas, Veeam en Commvault) kan ObjectEngine eenvoudig worden geïntegreerd.

Met ObjectEngine kunnen klanten gebruikmaken van een rendabel pay-as-you-go-model voor de cloud. In plaats van uren of dagen te wachten op herstel kunnen klanten binnen enkele minuten weer aan de slag.

De oplossing is beschikbaar in twee configuraties: ObjectEngine//A biedt 25 TB/uur voor back-up en 15 TB/uur voor herstel, ObjectEngine//Cloud is op zijn beurt Cloud-native,
biedt een intern gerepliceerde, global namespace en werkt op snelheden tot 100+ petabytes/100+ terabytes per uur in de cloud.