Nieuwe switch Ruckus bedoeld voor lange termijn

Ruckus Networks, heeft de ICX 7850 switch uitgebracht, volgens de leverancier een nieuwe edge-to-core netwerkoplossing die de komende tien jaar mee kan. De switch is per direct verkrijgbaar.

Met de ICX 7850 kunnen 10GbE, 25GbE, 40GbE, 50GbE en 100GbE netwerken worden aangelegd via reeds aanwezige glasvezelbekabeling. Daardoor is de switch geschikt voor bedrijfsnetwerken van onderwijsinstellingen, de overheid en grote ondernemingen. Door het op groei gebaseerde betaalmodel kunnen deze zakelijke netwerken volgens Ruckus blijven profiteren van de ontwikkelingen op het gebied van draadloze technologieën, zoals 802.11ax (Wi-Fi 6), IoT en LTE, en bijdragen aan de doorlopende groei van multi-gigabit netwerken.

“De steeds toenemende behoefte aan wifi-connectiviteit is een flinke belasting voor core-netwerken. Maar het bijhouden van de wildgroei aan apparaten en snelle ontwikkelingen op het gebied van draadloze technologie hoeft niet duur en ingewikkeld te zijn”, aldus Siva Valliappan, Vice President van Wired Products bij Ruckus Networks. “De ICX 7850 switch maakt het upgraden naar multi-gigabit netwerken eenvoudig en zorgt voor lagere kosten, dankzij het snel en lineair kunnen schalen voor actuele en toekomstige netwerkbehoeften.”

De ICX 7850 kan maximaal twaalf switches combineren, en komt tot een poortdichtheid die volgens de leverancier vergelijkbaar is met die van de traditionele switchkasten in datacenters en bedrijfsswitches. Geavanceerde failover-functionaliteit en software-upgrades moeten downtime volledig elimineren. De SmartZone netwerkcontroller kan worden gebruikt voor het configureren, monitoren en troubleshooten van het complete portfolio van ICX switches en de draadloze access points van Ruckus.

“We zien een duidelijke verschuiving in de richting van multi-gigabit netwerken bij bedrijven. De lancering van de Ruckus ICX 7850 komt dus precies op het goede moment”, zegt Brandon Butler, Senior Research Analyst bij IDC. “Zakelijke netwerken worden steeds zwaarder belast door datahongerige apparaten en applicaties. Dat maakt een 100GbE-netwerkinfrastructuur steeds aantrekkelijker. De ICX 7850 en managementoplossing van Ruckus spelen daar goed op in. In combinatie met de SmartZone netwerkcontroller kunnen bedrijven access points en switches op een centrale plek beheren. Dat vereenvoudigt het netwerkbeheer en verbetert de operationele efficiëntie.”
“Onze oude core-netwerkapparatuur kon niet op tegen de eenvoudige installatie en veel kleinere footprint van de Ruckus ICX 7850”, vertelt Matt Mercer, Director of Network Services bij Troy University. “Ons nieuwe netwerk is gebaseerd op de ICX 7850 en is klaar voor intensief gebruik door onze studenten.”

Beveiliging en encryptie

ICX 7850 ondersteunt de nieuwste normen op het gebied van beveiliging en encryptie. De Amerikaanse overheid maakt volgens Ruckus al ruim 20 jaar gebruik van ICX switches, die voldoen aan de strengste eisen voor wat betreft beveiliging en certificering. Daarnaast is de ICX 7850 geschikt voor de Layer 2-beveiligingstechnologie MACsec (Media Access Control Security), die met symmetrische cryptografische sleutels zorgt voor volledige encryptie van ethernetverbindingen tussen knooppunten.

Veel organisaties, zoals onderwijsinstellingen, maken nog gebruik van oudere netwerken met OM1- of OM2-glasvezelkabels. Zij hebben optische LRM-interfaces nodig om de 10Gbps te halen die ze nodig hebben voor de hedendaagse bandbreedtebehoeften.