The Green Bay partnert met SPIE

SPIE en The Green Bay hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend op het gebied van ontwerp, bouw en onderhoud. Met de keuze voor SPIE zet The Green Bay volgens de twee partijen in op de ontwikkeling van één van de meest efficiënte en innovatieve datacenters van Europa. SPIE is eerder betrokken geweest bij de ontwikkeling van het eerste Tier IV datacenter van Nederland in Eindhoven. Met de ambities van The Green Bay wil SPIE laten zien dat zij een voorloper is op het gebied van datacenters en duurzaamheid.

Duurzame energievoorziening

De locatie in Zeeland heeft volgens The Green Bay uitstekende voorzieningen zoals een directe aansluiting op het hoogspanning schakelstation van Tennet en een koelwatersysteem dat specifiek voor het datacenter wordt gebouwd en gebruik maakt van gerecycled afvalwater. De energie wordt geleverd door de Zeeuwse windmolenparken, zonneparken en de windparken voor de kust.

Door de betrouwbaarheid van de redundante energievoorziening heeft The Green Bay geen dieselgeneratoren nodig als back-up maar gebruikt het een battery back-up. Deze voorziening wordt gedeeld met de energieleverancier die de battery back-up inzet om het energienetwerk te balanceren.

Het datacenter van The Green Bay heeft een oppervlakte van 30.000 m2 en levert 32 MW aan IT capaciteit. Met een Power Use Efficiency van <1,1 zou The Green Bay tot de energiezuinigste datacenters van Europa behoren. De locatie in Zeeland heeft glasvezelverbindingen met de randstad en is daardoor zeer aantrekkelijk als alternatief voor Amsterdam waar zich de meeste datacenters van Nederland bevinden, maar waar de betrouwbaarheid van het energienetwerk beduidend minder is dan in Zeeland.

De totale kosten voor de bouw van het datacenter bedragen 130 miljoen euro. Over de start van de bouwwerkzaamheden zal The Green Bay binnenkort communiceren, zo laat het bedrijf weten.