Resello introduceert WHMCS-module voor Microsoft CSP

Distributeur en Microsoft CSP indirect provider Resello kondigt een module aan waarnee WHMCS-gebruikers clouddiensten uit het Microsoft CSP-programma volledig geautomatiseerd kunnen verkopen.

WHMCS is een automatiseringsplatform voor hostingbedrijven dat wereldwijd door ruim 40.000 bedrijven gebruikt wordt. De nieuwe module maakt het voor deze partners nu mogelijk om via het Microsoft CSP-programma diensten als Office 365 en Microsoft 365 te gaan verkopen. Resello is in 2013 gestart als distributeur van hosting en webpresence diensten aan hostingbedrijven. Sindsdien is het bedrijf Microsoft CSP indirect provider geworden, heeft het zijn portfolio uitgebreid met clouddiensten en zijn doelgroep uitgebreid naar VARs, MSP, ISVs en telcos. Met de nieuwe module voor het Microsoft CSP-programma lanceert het bedrijf alweer zijn vijfde WHMCS-module.

Aanvullende diensten

“Deze module stelt ons in staat om een belangrijk marktsegment te bedienen”, zegt Harald Nuij, CCO bij Resello: “Uit ervaring weten we dat veel hostingbedrijven op zoek zijn naar nieuwe en aanvullende diensten om hun portfolio mee uit te breiden. Clouddiensten, zoals Office 365, vormen daarbij een logische keuze, aangezien deze hetzelfde model gebruiken waar hostingbedrijven al jaren mee werken. Traditionele hostingdiensten, zoals VPS en shared hosting werken met een vergelijkbaar abonnementsmodel, met terugkerende inkomsten, net als clouddiensten.”

Bedrijven die WHMCS gebruiken, installeren modules, zoals de nieuwe module voor CSP-diensten, dikwijls vanuit de WHMCS marketplace. Tezamen verkopen ruim 40.000 WHMCS-gebruikers aan meer dan een miljoen eindgebruikers.
Harald Nuij: “Onze developers hebben echt goed werk geleverd door alle voordelen van het Microsoft CSP-programma te combineren met nieuwe functionaliteit, speciaal ontwikkeld voor WHMCS-gebruikers. De module automatiseert bijvoorbeeld het gehele proces van het instellen van prijzen, verkopen en uitleveren van de clouddiensten tot factureren binnen WHMCS.”

Naast de automatisering bevat de WHMCS-module een wizard, die gebruikers ondersteunt bij de keuze van clouddiensten uit het CSP-programma en om clouddiensten te importeren naar WHMCS. Daarnaast zijn er productcategorieën voor gedefinieerd en kunnen gebruikers zelf nieuwe categorieën aanmaken, zodat de keuze en verkoop van duizend verschillende clouddiensten overzichtelijk wordt gehouden. De module zelf kan kosteloos gebruikt worden en is gratis te downloaden vanaf de marketplace.