T-Systems snijdt fors in aantal datacenters met efficiëntieslag

T-Systems heeft het aantal datacenters in zes jaar tijd teruggebracht van 89 naar 13, terwijl de rekenkracht en opslagcapaciteit juist met 25% is toegenomen.

T-Systems heeft totaal 5.200 migratieprojecten uitgevoerd in de afgelopen zes jaar. Onderdeel van deze operatie was de migratie van 23.600 serversystemen. “We zijn ongelooflijk trots op het feit dat we deze grootscheepse operatie hebben weten te implementeren op een manier dat klanten geen hinder hiervan ondervonden hebben,” vertelt Sake Algra, Algemeen Directeur van T-Systems in Nederland. “Veel van onze migratieprojecten zijn in nauwe samenwerking met onze klanten gerealiseerd, zodat zij gelijktijdig hun IT-operatie konden converteren naar de meest innovatieve technologie, slagvaardigere processen en innovatieve, gedigitaliseerde business modellen.”

kleinere systemen

Ondanks het kleinere aantal datacenters, biedt T-Systems zo’n 25% meer computerrekenkracht met minder energie. Zo is de rekenkracht behuisd in veel kleinere systemen dat ook vloeroppervlakte bespaart. De datacenters zijn volledig geautomatiseerd en schaalbaar ingericht, waardoor capaciteit snel kan worden vergroot als dat vereist is. T-Systems heeft zogeheten twin datacenters ingericht, waardoor data te allen tijde gespiegeld wordt verwerkt voor meer veiligheid en hoge beschikbaarheid.