MatrixMind en COMPAREX nemen samen cloud in publieke sector in vizier

MatrixMind en COMPAREX Nederland gaan samenwerken in de publieke sector en zich in dat verband richten op advies, implementatie en beheer van hybride- en public cloud oplossingen. Dit zal volgens de partijen strekken van strategisch advies tot turn-keyoplossingen.

COMPAREX adviseert gemeenten onder meer over hun licentiebeleid met het oog op de kosten en compliance. Bij MatrixMind ligt de concentratie op public en hybride IAAS cloudarchitecturen die vanuit Equinix-datacenters worden geleverd met haar Modern Virtual DataCenter-Concept. Het doel van de samenwerking is volgens de partijen om gemeenten in staat te stellen de cloud geleidelijk en in eigen tempo succesvol op te zetten.

MatrixMind heeft een door COMPAREX ondersteund portable, hybride cloud platform geïntroduceerd dat uitsluitend is bestemd voor gemeenten. Www.gemeentencloud.nl, geleverd vanuit het Equinix AM3 datacenter in Amsterdam, heeft al een klant opgetekend, namelijk gemeente Molenwaard met een Skype for Business-oplossing.

“De cloud is wat ons betreft randvoorwaardelijk voor innovatie en wendbaarheid en is om die reden ook in gemeenteland geen onbekende meer. Onze relatie met gemeenten als SP71, Hollands Kroon, Delfland en Molenwaard laat dat ook zien. Ook zij hebben innovatie hoog in het vaandel staan en willen een platform als Azure optimaal gebruiken om de ervaring van burgers te verbeteren. COMPAREX is een van de grootse partners van Microsoft en is een strategische partner voor ons als het gaat om end-to-end ontzorging op het gebied van cloud”, zegt Lucas den Os van MatrixMind.

“COMPAREX is de grootste partner in Nederland als het gaat om Software Asset Management dienstverlening, met name op het gebeid van Microsoft, en deze positie zal nog sterker worden met onze nieuwe moedermaatschappij SoftwareONE. Onze klanten zien ons al jaren als trusted advisor en in die rol willen wij ze ook kunnen helpen met complexe cloud implementaties, hybride dan wel volledig public en van strategie tot turn-key oplevering. In combinatie met MatrixMind kunnen we nu nagenoeg elke hybride- of publieke cloud use-case beantwoorden”, aldus Tobias Veldt, verantwoordelijk voor de publieke sector bij COMPAREX.