Vertiv breidt ‘modulair’ portfolio uit

Vertiv breidt zijn modulaire datacenteroplossingen uit die moeten helpen bij het uitrollen van datacentercapaciteit van de netwerk-core tot aan de netwerk-edge. Vertiv SmartMod, SmartMod MAX en Power Module zijn per direct verkrijgbaar in Europa.

Vertiv SmartMod is volgens de leverancier een volledig zelf-beherende, eenvoudig te configureren, kant-en-klare, prefrabricated modular (PFM)-productlijn die het mogelijk maakt nieuwe datacenter-whitespace toe te voegen. Het is een variant die significant minder on-site installatie nodig heeft dan bij traditioneel gebouwde datacenters, stelt Vertiv. De leverancier belooft dat de ‘plug and play’-aanpak niet alleen veel tijd bespaart op het opstarten en in gebruik nemen van het datacenter, maar ook het risico op kwaliteitsproblemen vermindert omdat de componenten van tevoren off-site zijn geïntegreerd en getest. SmartMod is verkrijgbaar in een configureerbare reeks IT-capaciteiten van twee tot twaalf racks (600 mm of 800 mm), met maximaal 90 kW aan IT-capaciteit en redundancy-architecturen tot 2N. Beschikbare opties omvatten onder meer verschillende Liebert APM UPS back-uptijden en elektrische en koeling-redundancy-schema’s, inclusief Liebert CRV in-row koeling.

De Vertiv SmartMod MAX beschikt op zijn beurt over dubbel zo veel capaciteit als de algemene SmartMod-productlijn, met maximaal 180 kW IT-laadcapaciteit en 24 racks.

Vertiv Power Module

Vertiv heeft ook Power Module geïntroduceerd, een serie vooraf geïntegreerde voedingsinfrastructuur. Deze moet de interne componenten beschermen, bestaande uit Liebert EXL S1 en accu’s. Daarnaast garandeert Vertiv dat het bijbehorende Liebert PDX thermal management system optimale operationele omstandigheden levert voor de apparatuur. Net als de SmartMod is de Power Module voorzien van een vooraf geïntegreerde Liebert MC microchannel outdoor-condenser. Het is hierdoor niet nodig om on-site externe koeling te installeren. De tijd tussen levering en het opstarten van de systemen is dus korter, zo claimt Vertiv.

Power Module kan worden uitgerold in nieuwe of bestaande faciliteiten die vragen om flexibele opschalingsmogelijkheden van de energieverdeling en flexibiliteit. De module is buiten een bestaande faciliteit te installeren. Daarnaast is Power Module ‘hot scalable, wat inhoudt dat nieuwe capaciteit eenvoudig aan de locatie is toe te voegen door extra units in te zetten of intern modulaire UPS toe te voegen. Daarbij hoeven geen kritische loads offline te worden gehaald. Power Module is ook verkrijgbaar als een systeem met maximaal 600 kVA aan door een UPS beschermde stroom voor schaalbare en modulaire systemen, en maximaal 1200 kVA voor fixed-capacity-systemen.

“Er is steeds meer vraag naar een flexibele, standaard datacenterinfrastructuur – zowel op het gebied van whitespace als stroomvoorziening – die eenvoudig is uit te rollen, ook in verschillende regio’s”, zegt Viktor Petik, vice president Global Solutions bij Vertiv in EMEA. “Met SmartMod en Power Module bouwt Vertiv voort op zijn bewezen trackrecord van op maat gemaakte modulaire datacenters voor klanten wereldwijd. Dankzij deze recente toevoegingen is het nu in staat dat trackrecord naar een nog hoger niveau te tillen, met de bijkomende voordelen van standaardisering, kostenzekerheid en een gedeelde, standaard klantervaring.”