maincubes neemt twee grote private datacenter suites in gebruik in nieuwe vestiging Amsterdam

maincubes, een Europese eigenaar en beheerder die voorziet in ‘made-in-Germany’ colocation datacenter infrastructuur voor klanten wereldwijd en onderdeel van het Duitse bouwconcern Zech Group, biedt de beschikbaarheid aan van twee grote ‘wholesale’ suites in zijn recent geopende datacenter in de regio Amsterdam, een 4.400 m2. grote faciliteit met een capaciteit van 4,7MW of IT power. Daarbinnen bevindt zich een private datacentersuite van 1.100 m2 met een capaciteit van 1,7MW. De andere private suite beslaat 900 m2 en biedt een maximale capaciteit van 1,3MW.

De twee recent aangeboden private suites in maincubes AMS01 datacenter hebben een systematisch, Duits technisch ontwerp. De ‘wholesale’ suites worden volledig  ‘turnkey’ opgeleverd, maar zijn geheel aanpasbaar aan de wensen van de klant, waarbij door maximale veiligheids- en IT-beheermogelijkheden optimale zakelijke autonomie wordt geboden.

De nieuwe suites zijn bedoeld voor Cloud Service Providers (CSP’s), Managed Service Providers (MSP’s), Software-as-a-Service (SaaS) providers, Over-The-Top (OTT) Media Service Providers, technologíe startups/scale-ups en grootzakelijke ondernemingen die hun Europese datacenter-footprint in de regio Amsterdam – één van de grootste hubs ter wereld – willen opbouwen of uitbreiden.

‘Made-in-Germany’

Als onderdeel van het hybride retail en wholesale colocatie-aanbod in maincubes’ Amsterdam AMS01 datacenter, kunnen de twee nieuwe private datacenter suites beschikken over een breed aanbod aan ‘made-in-Germany’ features zoals 100% stroom- en koeling uptime SLA’s (Service Level Agreements) voor alle geleverde colocatie services; uitgebreide netwerk redundancy opties via een groot aantal globale netwerk providers; multi-level operationele veiligheidsmaatregelen volgens Duitse veiligheidsnormen; dataprotectie contracten die voldoen aan de Europese GDPR richtlijnen; 24/7 beveiligingspersoneel op locatie en toegang tot maincubes’s secureexchange.

De Duitse technische ontwerpprincipes die zijn toegepast in het Amsterdam AMS1 datacenter van maincubes, zijn – net als de gestandaardiseerde operationele processen en procedures – verankerd in de geschiedenis van het bedrijf, aldus  maincubes’ CEO Olivier Menzel. “De geschiedenis van ons moederbedrijf Zech Group op het gebied van constructie en technische ontwerpen gaat meer dan 100 jaar terug, en de resultaten ervan zijn terug te vinden in de  in maincubes’ oersolide datacenter ontwerpen en operaties,” vervolgt Menzel. “Bij een oersolide aanpak horen ook extreme flexibiliteit en keuzevrijheid voor onze klanten. Dankzij ons eigen innovatieve software kunnen we individuele en klantspecifieke datacenter oplossingen creëren. De securexchange marketplace van maincubes is ook onsite beschikbaar in Amsterdam en is een ander voorbeeld van onze expertise  om een flexibele datacenter infrastructuur uit te rollen die onze colocatie-klanten voorziet van een robuust en veilig connectiviteits- en services ecosysteem dat hen in staat stelt om kosten en operationele efficiency te optimaliseren.”

“Omdat Amsterdam is één van de drukste datacenter hubs in de wereld is, is er in de regio momenteel niet heel veel datacenterruimte beschikbaar, in elk geval niet direct en al helemaal niet in de vorm van een private suite met het flexibiliteitsniveau dat wij kunnen bieden,” voegt Joris te Lintelo, Director International Business Development bij maincubes Nederland, daaraan toe. “Voor CSP’s, MSP’s, ISV’s en andere organisaties die datacenterruimte in de regio willen openen of uitbreiden vormen onze grote suites een prima mogelijkheid voor een kosten-effectief en operationeel efficient alternatief voor het opzetten van een eigen datacenter infrastructuur.”