STULZ start academy met MBO-klimaatsbeheersing

STULZ lanceert in samenwerking met Sentir Opleidingen de erkende MBO-2 opleiding ‘Medewerker Operationele Techniek Klimaatbeheersing’. Deze twee jaar durende opleiding is de start van de STULZ Academy en moet begin Februari van start gaan.

Personeelstekort

Er is volgens STULZ een personeelstekort aan geschoolde medewerkers die beschikken over het basispakket betreffende klimaatbeheersing en techniek. Steeds meer bedrijven zoals STULZ uit Amstelveen komen dit probleem tegen. Deze nieuwe MBO-2 opleiding dient als een startkwalificatie voor medewerkers die nog niet veel ervaring hebben in deze branche. De opleiding omvat naast de basiskennis van VRF, regelsystemen en warmtepompen ook aanvullende thema’s zoals STEK, F-gassen en VCA.

Fotografie voor Stulz Amstelveen door Hein van den Heuvel

De opleiding vind plaats vanaf begin Februari in Amstelveen bij STULZ en in Utrecht bij het Stadion Galgenwaard. Deelnemers van de opleiding lopen mee met een leerbedrijf en kunnen in twee jaar een rijkserkend diploma bemachtigen.

Meer informatie is te vinden op de pagina van STULZ.