Cloudera fuseert met Hortonworks

Cloudera heeft de fusie met Hortonworks voltooid. De combinatie belooft organisaties dat ze met hun open source-platform het potentieel van al hun data kunnen ontsluiten voor toepassingen rond onder meer cloud, edge en AI. Dit zonder dat ze aan een specifieke leverancier vast te zitten.

“Vandaag beginnen we aan een enerverend, nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Cloudera. Met deze fusie groeien we uit tot de grootste enterprise data cloud-aanbieder ter wereld”, zegt Tom Reilly, CEO van Cloudera. “De combinatie van onze teams en de technologie maakt het nieuwe Cloudera tot een duidelijke marktleider met alle middelen die nodig zijn voor innovatie en groei. We gaan onze klanten een uitgebreide reeks van oplossingen aanbieden, zodat ze juiste data analytics kunnen inzetten, ongeacht waar de data zich bevindt, van Edge tot AI, met de eerste enterprise data cloud op de markt.”

Cloudera haalt Forrester aan. De analistenfirma stelt dat “deze fusie… de lat op het gebied van innovatie in de big data-markt hoger zal leggen, zeker als het gaat om ondersteuning voor een end-to-end big data-strategie in een hybride en multi-cloudomgeving. Dit levert naar onze mening een win-winsituatie op voor klanten, partners en de beide leveranciers.”

Webinars

Cloudera organiseert een speciaal webinar over de fusie op 10 januari om 19:00. Tijdens de webinar wordt onder meer uitgelegd hoe de nieuwe organisatie naar eigen zeggen is gepositioneerd om tot snelle innovaties te komen en de eerste enterprise data cloud binnen de branche af te leveren. Geïnteresseerden kunnen zich hier anmelden. Daarnaast staat een speciaal webinar voor de regio EMEA gepland op 14 januari om 14:00. Aanmelding is hier mogelijk.