Rohde & Schwarz opent nieuw datacenter

Rohde & Schwarz Cybersecurity opent een nieuw datacenter in Frankfurt voor zijn web application firewall as a service. R&S Cloud Protector draait daarnaast in een faciliteit in Parijs.

DE-CIX

Cloud Protector van Rohde & Schwarz staat in directe verbinding met DE-CIX. Het is een volgens de leverancier schaalbare Web Application Firewall-dienst voor de applicatielaag. Het beschermt webapplicaties zonder dat hier lokale rekenkracht aan verloren gaat. Omdat Cloud Protector, zoals de naam impliceert, werkt in de cloud hebben klanten verder geen omkijken naar de backend van de dienst. Handmatige controles om false positives tegen te gaan kunnen worden verdeeld onder verschillende teamleden.

Rohde & Schwarz is sinds afgelopen zomer de eigenaar van LANCOM Systems, een leverancier van onder meer cloudgebaseerde WAN en SDN.