Arista breidt Any Cloud Platform uit

Arista Networks heeft het Any Cloud Platform uitgebreid voor Red Hat OpenShift en Tigera Secure Enterprise Edition.

De oplossing integreert Arista’s containerized Extensible Operating System (cEOS) en CloudVision-software in een Cloud Native Computing Foundation-framework. De Tigera Secure Enterprise Edition zorgt volgens de leverancier voor een optimale netwerkbeveiliging en voortdurende compliancy voor Kubernetes-platformen, in private en publieke cloud-omgevingen, op basis van Tigera’s industriestandaard open source Calico-technologie. Arista’s cEOS met ondersteuning voor Tigera Secure Enterprise Edition komt in 2019 beschikbaar.

Met de toegevoegde ondersteuning voor Red Hat OpenShift en Tigera Secure biedt Arista Networks naar eigen zeggen meer beveiligingsmogelijkheden voor klanten die gecontaineriseerde applicaties in private, publieke en hybride clouds implementeren. Deze integraties vergroten de toepasbaarheid van EOS-gebaseerde apparatuur binnen een open en schaalbaar ecosystem.

Beveiliging multicloudomgevingen

De toegevoegde componenten bieden klanten volgens Arista Networks een consistente en veilige oplossing voor het beveiligen van multicloud-netwerken tegen lagere operationele kosten. Ze bieden ook betere beveiliging voor het segmenteren van gecontaineriseerde workloads in Kubernetes. Arista’s EOS-extensies bieden volgens de leverancier drie belangrijke verbeteringen voor het opschalen van hun Kubernetes-implementaties:
1. één platform op open-standaarden gebaseerd voor netwerksegmentatie en een policy-framework, conform Tigera’s gecommercialiseerde Calico-implementatie;
2. cognitieve compliancy-controles met de Container Tracer functionaliteit in Arista CloudVision
3. nieuwe functies in Arista’s EOS-platformen met geïntegreerde cloud-routing op basis van de industriestandaard BGP-protocollen.
De nieuwe oplossing gebruikt Arista virtual en cEOS softwarefuncties om een uniform bedrijfsoverschrijdend platform voor cloud-routing te bieden. Inclusief beter inzicht en beveiliging voor de commerciële OpenShift- en Calico-platformen van Red Hat en Tigera. Arista EOS is de kern van alle Arista-oplossingen voor cloud networking. Cloud-architecturen gebaseerd op EOS zijn tot honderdduizenden cpu- en opslageenheden te schalen met de inbegrepen implementatie- en managementfuncties.

Alle standaard API’s, automatisering-, beheer- en managementfuncties in EOS worden door Arista’s Any Cloud Platform voor Kubernetes ondersteund, inclusief geavanceerde streaming en telemetrie voor real-time probleemanalyse en forensisch onderzoek. Er zijn geen aanpassingen in de Kubernetes- omgeving nodig, omdat Arista’s Any Cloud-oplossing de standaard open source container networking interface (CNI) van de CNCF gebruikt, waarin Arista participeert.

“Uitbreidbare software is de basis van Arista’s strategie”, zegt Ken Duda, Senior Vice President en CTO van Arista Networks. “Met het daarop gebaseerde Arista EOS en CloudVision kunnen wij onze producten voortdurend voor meer toepassingen geschikt maken. Dankzij de samenwerking met Red Hat en Tigera helpt onze software gecontaineriseerde netwerktoepassingen te vereenvoudigen en beter te beveiligen.”