Dataplace bouwt nieuw datacenter in Hoofddorp

Dataplace gaat een Tier III-datacenter bouwen in Hoofddorp. Het nieuwe datacenter zal geheel 2N gebouwd worden en volgens Dataplace voorzien worden van de nieuwste bewezen technieken.

Deze vijfde datacenterlocatie moet de positie van Dataplace in de regionale, nationale en internationale markt verstevigen. Het bedrijf claimt een sterke spreiding van vier Tier III datacenters en daarmee een goede dekking in Nederland. Doordat deze datacenters aan elkaar gekoppeld zijn middels meervoudige glasvezelringen, zijn ze zeer geschikt is voor onder andere twindatacenter-oplossingen. Met de toevoeging van een vijfde datacenterlocatie in de regio Amsterdam wil Dataplace vooral buitenlandse partijen bekoren die een landelijke dekking binnen Nederland willen hebben.

5G en IoT

Met deze uitbreiding sorteert Dataplace naar eigen zeggen ook voor op komende technologische ontwikkelingen als 5G en IoT, waarbij het wenselijk is om een datacenter te hebben in de buurt van de gebruiker. “Dataplace is inmiddels uitgegroeid van een regionale speler naar een datacenter exploitant met een landelijke dekking in Nederland”, zegt Gerben van der Veen, Managing Director van Dataplace. “Doordat wij nu onze footprint uitbreiden met een vijfde vestiging in de regio Amsterdam hebben we een unieke propositie voor nationale en internationale klanten die een landelijke dekking willen in Nederland. Ik denk dat Dataplace klaar is voor de toekomst, want de nieuwe technische ontwikkelingen, als 5G, cloudproposities en IoT zullen het datacenterlandschap in Nederland drastisch gaan veranderen.”

Het nieuwe datacenter zal onder de naam Dataplace Amsterdam in de markt gepositioneerd worden en zal de groeiende klantenkring van Dataplace verder gaan bedienen. De bouw van het datacenter gaat rond januari 2019 van start en naar verwachting opent Dataplace Amsterdam in Q3 2019. De voortgang van de bouw is te volgen via de website van Dataplace en social media.