HPE trekt ‘composability’ door met vernieuwd hybride cloudplatform

Hewlett Packard Enterprise (HPE) breidt de levering van clouddiensten uit via een open hybride cloudplatform op basis van composability. De geïntegreerde softwarestack, volgens HPE de eerste in zijn soort, geeft organisaties dankzij de ingebouwse AI-gestuurde operaties met HPE InfoSight, nieuwe storagefuncties, updates voor HPE OneSphere en nieuwe structuur meer efficiency, schaalbaarheid en snelheid.

De overgang naar hybride cloudomgevingen kan volgens HPE worden belemmerd door de behoefte aan specifieke vaardigheden om eigen cloudstacks te bouwen en te laten functioneren. Organisaties hebben daarom een uitgebreide aanpak nodig, waarbij mensen, technologie en financiën betrokken zijn. Om deze transitie te vereenvoudigen en te versnellen brengt HPE IT-automatisering, AI-gestuurde operations, security en compliance samen voor het leveren van een schaalbaar turnkey cloudplatform. De nieuwe cloudstack geeft klanten meer keuze over de bouwblokken van de composable infrastructuur. Voor het eerst vallen hier ook rackservers via HPE Composable Cloud for ProLiant DL onder, maar ook het HPE Synergy-platform via HPE Composable Cloud for Synergy. Met deze bouwblokken is iedere workload, iedere service over iedere cloud samen te stellen, waardoor infrastructuurkosten en complexiteit verminderen.

HPE Synergy

“Onze klanten willen sneller innoveren met meer automatisering en intelligence”, aldus Phil Davis, President van Hybrid IT bij Hewlett Packard Enterprise. “Gebouwd op onze innovatie in de creatie van de composable categorie en het toonaangevende HPE Synergy, leveren HPE Composable Cloud for ProLiant DL en HPE Composable Cloud for Synergy ongekende klantkeuze en schaalbaarheid over alle clouds. Met ons nieuwe open hybride cloudplatform kunnen organisaties van alle groottes workloads en apps direct en continu managen, aanbieden en leveren om innovatie te versnellen.”

Een volgens HPE unieke functie van het nieuwe open hybride cloudplatform is een fabric die gebouwd is voor composable omgevingen en die als een resource wordt beheerd door HPE OneView. Dit vereenvoudigt het netwerk, verlaagt de kosten en verbetert de operationele efficiency enorm. Composable Fabric werd voor het eerst geïntroduceerd in HPE Synergy en is nu buiten een modulaire architectuur en over het hele datacenter beschikbaar. De oplossing zorgt dat IT zonder netwerkexpertise als een hyperscale cloudprovider kan opereren. De nieuwe Composable Fabric-functie op de HPE ProLiant DL-server vereenvoudigt traditionele datacenternetwerken enorm door zelfconfiguratie in het netwerk en het leveren van een dynamische workloadbalans om performance te verbeteren en het verminderen van overprovisioning tot 70 procent.

Daarnaast kondigt HPE aan dat Composable Fabric beschikbaar wordt op HPE SimpliVity waardoor implementaties en schaalbaarheid eenvoudiger worden.