Global-e bouwt tweede datacenter in Brabant

Global-e Datacenter is gestart met de bouw van het tweede datacenter aan de Europalaan in Rijen. Afgelopen week hebben directeur Ronald Voermans en HR- en financemanager Anita Quirijnen het officiële startsein gegeven van wat voor verdere groei moet zorgen. Security en beschikbaarheid zijn de twee belangrijkste peilers waar Global-e op inzet.

Het gaat om een verdubbeling van de capaciteit van Global-e. Het bedrijf ziet zichzelf als belangrijke regionale speler in Midden-Brabant, een gebied waar steeds meer bedrijven zich vestigen. De faciliteiten zijn centraal gelegen en moeten als knooppunt van glasvezelverbindingen fungeren.

De uitbreiding van Global-e past in de trend dat datacenters in de provincie zich steeds actiever opstellen. Veel van de bedrijven in deze regio hebben een sterke behoefte aan professionele diensten, die traditioneel worden geleverd vanuit Amsterdamse datacenters. Global-e Datacenter speelt in op deze behoefte door met partners als DCspine en NL-IX de diensten beschikbaar te maken in de regio.Global-e heeft 10 jaar ervaring in de markt.

Verduurzaming

De bouw van het nieuwe datacenter zorgt ook voor een verdere verduurzaming van de organisatie. Zo kan het datacenter bijna het hele jaar door gekoeld worden met de buitenlucht en kan het eigen kantoorgedeelte verwarmd worden met de restwarmte die het datacenter zelf produceert.

De nieuwe locatie biedt ook een Experience Center waarin Global-e Datacenter de mogelijkheid biedt om niet alleen zelf maar ook andere bedrijven uit de regio presentaties en bijeenkomsten te laten organiseren.

Het Experience Center geeft Global-e Datacenter daarnaast de mogelijkheid om de relatie met zijn bestaande klanten verder te verdiepen en om geïnteresseerde organisaties te laten zien, leren en ervaren wat het datacenter te bieden heeft.