Cloud Marketplace van Ingram Micro is de app store voor de zakelijke markt

Steeds meer bedrijven omarmen de cloud. De wereldwijde cloudmarkt zal ook komend jaar flink groeien. Bovendien gaan steeds meer ISV’s naar de cloud. Een van de grootste uitdagingen voor hen is het bereiken van deze snelgroeiende markt. De snelle digitale transformatie van de cloud vereist dat ISV’s nieuwe manieren moeten vinden om gemakkelijk hun cloudoplossingen te promoten, verkopen en implementeren. Aan de andere kant zijn er MSP’ers die vaak hun eigen oplossingen verkopen en een platform hiervoor zoeken. De Ingram Micro Cloud Marketplace faciliteert deze behoeftes van ISV’s en MSP’ers.

De Cloud Marketplace van Ingram Micro is een uniek geautomatiseerd platform waarin de meest toonaangevende cloudoplossingen worden aangeboden. Dit platform biedt resellers de mogelijkheid om realtime cloudoplossingen te bestellen, leveren, beheren en factureren aan de zakelijke markt. De vernieuwde control panel die in oktober is gelanceerd biedt resellers een gemakkelijke, moderne en snelle interface. Deze one-stop-shop faciliteert alle activiteiten van resellers en is toegankelijk via desktop, mobiel én tablet. Op de nieuwe Cloud Marketplace kunnen resellers hun klanten beheren, account statussen monitoren, hun eigen account monitoren en factureringsgegevens exporteren en downloaden.

Resellers kunnen cloudoplossingen van top vendoren, zoals Microsoft en Symantec, afnemen via de Cloud Marketplace. Dankzij de connectors die volgend jaar beschikbaar zijn kunnen ze ook hun eigen oplossingen toevoegen. Veel MSP’ers hebben bijvoorbeeld een eigen cloud werkplek gebouwd. De Cloud Marketplace biedt hen een platform om dit aan te bieden aan hun klanten. Op die manier vergroten ze hun eigen verkoopkanaal. Dankzij de connectors gaat het onboarden op de Cloud Marketplace makkelijker, sneller en goedkoper. Bovendien hebben resellers de mogelijkheid om het platform te white labelen.

De Cloud Marketplace van Ingram Micro biedt resellers de mogelijkheid om cloudoplossingen van de grootste vendoren aan te bieden aan hun klanten. Daarnaast is het een platform voor bedrijfsspecifieke applicaties voor ISV’s én kunnen MSP’ers hun eigen oplossingen aanbieden. De Cloud Marketplace kan dus gezien worden als dé app store voor de zakelijke markt.

Paul Hermans

Sr. Sales Manager Cloud

Ingram Micro