Altaro lanceert Office 365 mail cloudbackup

Altaro heeft Altaro Office 365 Backup voor MSPs ter beschikking gesteld. Managed Service Providers kunnen hun klanten daarmee backup en recovery voor Microsoft Office 365 Exchange mailboxen bieden.

De dienst van Altaro, dat in Nederland mede wordt gedistribueerd door CloudLand, slaat de mailboxen automatisch op in de Azure-gebaseerde cloudomgeving van het bedrijf. Mails worden met bijlagen meerdere keren per dag veiliggesteld. Het is een nieuwe dienst naast de VM-backupdienst die Altaro al langer biedt.

Automatische backups

“Veel gebruikers denken dat als iets in de cloud staat, dit ook automatisch wordt gebackupt”, zegt Colin Wright, VP Sales EMEA, Altaro Software in ChannelConnect 6. “Maar dat is lang niet altijd het geval. Keer op keer maken we mee dat een gebruiker zijn mails kwijt is na een verstoring.”

Altaro Office 365 Backup voor MSPs is een multi-tenantplatform en schaalt ongelimiteerd, waarbij een minimum van 30 mailboxen wordt aangehouden. Beheer en facturatie zijn allemaal gecentraliseerd.

Altaro biedt een vrijblijvende testperiode van 30 dagen aan. Dat kan door hier te registreren.