Unitrends versnelt backup en recovery met nieuwe software

Unitrends en Unitrends MSP hebben een nieuwe softwareversie uitgebracht voor de Recovery Series-hardware en Unitrends Backup virtuele appliances. Versie 10.3 moet in combinatie met de hardware-aanpassingen in de Gen 8 Recovery Series appliance leiden tot een drastische verbetering van het databeheer.

ICT-beheerders en Managed Services Providers (MSP’s) kunnen zo voldoen aan alle regels die gelden voor backup en gegevensbehoud. Dit zonder dat het ten koste gaat van de recoverytijd en toegang tot bedrijfskritische applicaties en data.

Versie 10.3 optimaliseert de opslag en replicatie van data en op de Recevery Series appliances van Unitrends. Het verdubbelt de prestaties van bestandsbackup en replicaties. Het biedt adaptieve deduplicatie, geoptimaliseerde invoer en snelle replicatie die weinig bandbreedte verbruikt. De nieuwe functie Windows Image Level Protection moet fysieke Windowsservers helpen beschermen op hetzelfde niveau als virtuele servers.

“Het traditionele paradigma voor databeheer zorgt voor tijdsverspilling binnen ICT-afdelingen met zowel beheer van retentiebeleid als het verplaatsen van data naar goedkopere opslagmedia voor archivering met onacceptabel langzame toegang en recovery”, ‘zegt Joe Noonan, vice president of product management en marketing van Unitrends. “Unitrends Gen 8 Recovery Series appliances met onze 10.3 software automatiseert beheer van langetermijnsdata en zorgt voor kosteneffectieve dataopslag voor compliance, instant toegang, snelle restores, bescherming tegen ransomware en Recovery Assurance-testing.”

De nieuwe versie 10.3 software van Unitrends is beschikbaar voor zowel de Recovery Series backup-appliances en de Unitrends Backup virtuele appliances.