CyrusOne ontwikkelt datacenter in Middenmeer

CyrusOne gaat hyperscale datacenters bouwen op het Agriport A7 bedrijvenpark in Middenmeer. Het bedrijf heeft een optie op 33 hectare grond voor een datacentercampus van 270MW.

De grond maakt deel uit van Agriport A7, een campus 40 kilometer ten noorden van Amsterdam van 1000 hectare. Dit terrein biedt toegang tot de stroomvoorziening die nodig is om de datacenters te realiseren.

Hyperscalers

Agriport A7 heeft nu al twee grote hyperscaleprojecten, waaronder van Microsoft. “We zijn blij dat we deze strategische samenwerking met het Agriport-team kunnen aankondigen. We kunnen nu het grootste datacenter campus in Europa ontwikkelen voor onze hyperscale klanten. Dit unieke datacenter sluit aan op belangen van meerdere partijen en biedt CyrusOne de mogelijkheid om op maat gemaakte ontwikkelingsprojecten te realiseren, op een kostenefficiënte manier”, zegt Gary Wojtaszek, president en CEO van CyrusOne. “We willen dit model elders ter wereld uitrollen en spreken nu al met andere potentiële partners.”

“Onze campus, met een lage latency voor de AMS-IX, heeft toegang tot een aanzienlijk netwerk van dark fiber en meer dan 600 MW voornamelijk groene stroom. Aangezien wij al onderdak bieden aan twee van ‘s werelds grootste hypersale bedrijven, verwachten we dat onze samenwerking met CyrusOne nieuwe spelers zullen aantrekken. Bovendien kunnen we Agriport A7 neerzetten als beste locatie voor grootschalige datacenters in Nederland “, zegt Anton Hiemstra, CEO van Agriport A7.