VMware Cloud-innovaties versnellen de groei en transformatie van Cloud Providers in Europa

Tijdens VMworld Europe 2018 werd nader belicht hoe het VMware Cloud Provider Program in heel Europa aan populariteit wint en het aantal VMware Cloud Verified partners wereldwijd blijft groeien.

Met als doel de klant een zo hoog mogelijke flexibiliteit te bieden in de ondersteuning van hun zakelijke en applicatiebehoeften, voorziet VMware Europese partners zoals OVH, Telefonica en Tieto van de nodige tools om nieuwe en gedifferentieerde diensten te leveren, alle gebaseerd op de krachtigste en breedst uitgerolde cloudinfrastructuur ter wereld.

De aankondigingen rond het VMware Cloud Provider Program waren met name:
– Continue groei van het aantal VMware Cloud Verified partners; op dit moment zijn er 27 partners wereldwijd en meer dan een dozijn in Europa die zich VMware Cloud Verified mogen noemen. Ter vergelijk; vorig jaar waren er slecht vijf. VMware Cloud Verified partners hebben een volledig uitgerolde VMware Cloud-infrastructuur, waarmee klanten over genoeg kracht en schaal beschikken om hun applicatiebehoeften te ondersteunen.
– Nieuwe VMware Validated Designs (VVDs) voor Cloud Providers zijn inmiddels beschikbaar. Hiermee kunnen partners VMware cloudinfrastructuur uitrollen en beheren voor zeer uiteenlopende gebruikstoepassingen en een snel en bewezen route verschaffen richting VMware Cloud Verified status.
– Eerder aangekondigde oplossingen voor het Cloud Provider Platform zijn nu algemeen beschikbaar, waaronder VMware Cloud Provider Pod, VMware vCloud Director 9.5, VMware vCloud Availability for Cloud-to-Cloud DR, en VMware vCloud Usage Insight Service.

Met het VMware Cloud Provider Platform helpt VMware partners om een modern, op VMware gebaseerd software-defined datacenter te bouwen op maat gebouwd voor de partners. Hiermee kunnen ze hun aanbod van multi-cloud managed services uitbreiden, door integratie van bijkomende VMware cloud aanbiedingen. Met de nieuwe VMware Cloud Provider Pod kunnen partners in met slechts enkele klikken een op VMware gebaseerd software-defined, multi-tenant datacenter bouwen en in korte tijd de VMware Cloud Verified status bereiken. Met de VMware Cloud Provider Hub kunnen partners hun aanbod van multi-cloud managed services uitbreiden met onder meer VMware Cloud op AWS en andere VMware multi-cloud operationele diensten. Zo kunnen partners hun belangrijkste bedrijfsdoelstellingen realiseren: de operationele efficiëntie via automatisering verbeteren, snel nieuwe diensten op de markt brengen, en doelgerichter concurreren.

“Het VMware Cloud Provider programma blijft sterk groeien in Europa. Meer dan de helft van de VMware Cloud Verified partners komt uit deze regio. VMware Cloud Verified partners zijn een groep strategische partners met een volledig VMware software-defined data center as a service’ aanbod, en met diensten met toegevoegde waarde en ondersteuning,” zegt Kenneth del Rio van Heese, Business Partner Manager Benelux,. “Als antwoord op de gestage groei van Europese bedrijven, binnen de regio en zelfs wereldwijd, bieden VMware Cloud Provider Program partners zoals OVH, Rackspace, Telefónica en Tieto aan hun klanten moderne, op VMware gebaseerde cloudoplossingen met consistente infrastructuur en werkwijzen, en een ruim aanbod van managed multi-cloud infrastructuur en operationele diensten.”

Het VMware Cloud Provider Program biedt klanten de flexibiliteit om hun ideale cloud provider te kiezen op basis van hun eigen zakelijke en IT-behoeften. Klanten kunnen kiezen uit een breed aanbod van dienstenleveranciers, elk met hun eigen unieke diensten en expertise, en kunnen toch steeds rekenen op de veilige en betrouwbare VMware Cloud infrastructuur. Zo kunnen klanten de leverancier kiezen die het beste past bij hun behoeften zonder zich zorgen te hoeven maken over de veiligheid en betrouwbaarheid van hun cloudomgeving. Het VMware Cloud Provider Program is een fundamentele bouwsteen van de VMware Cloud strategie, met meer dan 4.200 partners in ruim 120 landen die diensten leveren op basis van de VMware cloudinfrastructuur.

Meer informatie: www.vmware.nl