Protesten bij Fujitsu Forum om sluiting fabriek

Werknemers van Fujitsu in Augsburg hebben tijdens de eerste dag van Fujitsu Forum geprotesteerd tegen de sluiting van de fabriek in de Duitse stad. In Augsburg, waar Fujitsu hardware produceert, werken ongeveer 1.500 mensen bij Fujitsu. Eerder werd het R&D-kantoor in Paderborn gesloten.

De demonstranten protesteerden bij het Novotel in Munchen waar veel bezoekers van Fujitsu Forum overnachten. De sluiting werd eind oktober door Fujitsu bekendgemaakt en op de persdag van Fujitsu Forum door CEO Tatsuya Tanaka toegelicht. De winsten in Europa blijven achter en het concern wil zich meer gaan richten op dienstverlening. Productie zal alleen nog maar plaatsvinden in Azië. De locatie in Augsburg is een voormalige fabriek van Siemens, waarmee Fujitsu tot 2009 een joint venture had. Dat eindigde toen Fujitsu het deel van Siemens opkocht.
Fujitsu gaat wereldwijd grondig reorganiseren. Het is niet bekend hoeveel banen dat in totaal gaat kosten.