Alticom wordt Cellnex Telecom

Alticom gaat zijn naam veranderen naar Cellnex Telecom. Deze rebranding is het directe gevolg van de overname van de communicatietoren-uitbater vorig jaar door de in Spanje gebaseerde telecomprovider.

Portfolio

Met ruim 28.000 masten, verspreid over 6 landen, is Cellnex een grote, onafhankelijke partij op het gebied van kritische, draadloze communicatie. “Met de huidige digitale transformatie wordt het steeds crucialer om data veilig en snel te transporteren, op te slaan, te verwerken en te ontsluiten (het zgn. ‘data-ecosysteem’). Door het portfolio van Cellnex toe te voegen aan onze bestaande dienstverlening, kan Alticom organisaties nog beter helpen de continuïteit van hun bedrijfsvoering te waarborgen”, zo schrijft het bedrijf op de eigen website.

“Ook kunnen wij faciliteren in (toekomstige) oplossingen voor IoT, Smart Cities en 5G. Niet alleen met onze 24 mediatorens, maar ook met meer dan 750 antenne locaties die Cellnex in Nederland heeft”, zo meldt de website verder. Alticom noemt de internationale naam en de merkwaarden als voornaamste aanleiding om de familienaam Cellnex te gaan gebruiken. De komende periode wordt de huisstijl van Cellnex geleidelijk doorgevoerd. Per januari 2019 moet de rebranding volledig zijn afgerond.